vrijdag 3 mei 2013

Over nuttige aankopen: de 110 (Märklin 3039)


Op een Hollandse modelspoorbaan mag een dubbeldekstrein natuurlijk niet ontbreken, op mijn spoortafel wordt deze best wel natuurgetrouw getrokken door een Taurus lok van de Oostenrijkse bouwserie 1016.Dat misstaat helemaal niet als je bedenkt dat de intercity doorgaans getrokken wordt door een 101.Toch zou de kritische bezoeker van dit weblog opmerkingen kunnen maken over de keuze van de 1016 als trekkracht, zodat ik op internet heb gespeurd naar een reservelok.Tijdens de speurtocht was ik een 110 (Marklin 3039) op het spoor gekomen, en na aankoop blijkt deze goed te voldoen als trekkracht voor de dubbeldekstrein.Na diverse proefritten die de lok heeft gemaakt in afgelopen weken, is de lok officieel goedgekeurd,hoewel deze op de spoortafel van Erik nog wel wat last had van oververhitting van de decoder.Maar als reserve voldoet de lok uitstekend!Hachelijk?

6 opmerkingen:

Renesmurf zei

Ik vind het prachtig, want er kan almaar meer bij! En leuk dat dat dan is, ik snap het.

www.brillie.nl zei

Ik noem dat behoorlijk vreemd gaan.

Sjoerd zei

Moet kunnen op een internationaal spoor...

Ad zei

Mooie lo trouwens; overhitting van de decoder? Komt er dan rook van de decoder? Is dit de Rivarossi dubbeldekker? Zelf wacht ik op dw Marklin dubbeldekker. Waarom koop je geen 1700/1800 als trekkracht?

FRANK103 zei

@René: Het leuke van verzamelen is dat er inderdaad steeds weer modellen zijn die goed in de verzameling passen, maar uiteindelijk heb ik wel steeds minder wensen, dan is het vol.

@Brillie: Nou, de 110 ontbrak in mijn verzameling eenheidslokomotieven, maar dat doen de bugelfalten 110, de 139 (een 140 met aangepaste remmen voor bergtrajecten) en de 112 ook. En dan zijn er ook nog allerlei kleurvarianten.

@Sjoerd: mijn idee!

@Ad: de decoder wordt dan bijzonder warm en gaat stinken. Als er rook ontstaat is de decoder waarschijnlijk defect. De lok moest de 7 delige blikken TEE van Erik trekken, en die loopt erg zwaar. De 110 is niet de eerste lok die deze sleep niet kan trekken. Ik heb de motor schoongemaakt (rotor, koolborstels) en sleper, de lok doet het nu weer goed.
Ik heb de 1631 als trekkracht voor deze trein, die lok loopt laatste jaar matig (gebrekkig onderhoud?) en ga ik voorzien van een 5 polige motor. Dan zou deze lok weer uitstekend moeten lopen. Een 1700 of 1800 staan wel op mijn wensenlijst, maar dan met sluitlichten, ik heb zelfs even overwogen om een Roco 1700 te kopen, maar ik koop liever de iets duurdere Marklin 1773 Enkhuizen dan een roco lok. Maar doorgaans koop ik geen duurdere loks, de 1773 verwacht ik niet op korte termijn op mijn spoortafel.
De dubbeldeksrijtuigen zijn inderdaad Rivarossi, zonder verlichting of sluitlichten in de stuurstand, dat moet ik nog doen. Als ik eerder had geweten dat Marklin een dubbeldekker uit zou brengen had ik uiteraard ook de Marklin set gekocht. Maar dat was niet het geval!

lionel lines fan zei

Persoonlijk vind ik dat de Taurus een mooie snuit heeft, maar dat je 103-en de mooiste kop hebben.
Daarnaast, werd er maar wat meer materieel tussen de landen uitgewisseld, dan kon er vast een mooie ICE of TGV tussen Amsterdam en Breda heen en weer flitsen ipv dat Fyra monster.
Groet
Eggo