zondag 7 juli 2013

Roco 68672, de 1858 met het logo van Zaandam


De NS 1600/1700/1800 heb ik altijd een mooie lok gevonden, en toen ik lang, heel lang geleden de 1631 kon kopen hoefde ik ook niet lang na te denken.De 1631 is echter een Nederlandse uitvoering van een model van een Franse lok, met 2 hoorns op het dak en sneeuwschuivers op de draaistellen.Marklin heeft daarna meerdere modellen uitgebracht met 'hondenhokken' op het dak, de uitvoering met airco-units en sluitlichten kwam maar niet.Die was er van Roco wel, maar die was niet aardig geprijsd ten opzichte van de Marklin lok.Dit jaar bracht Marklin voor het eerst 2 1700 uit met sluitlichten, en één daarvan is zelfs voorzien van geluid en airco-unit.Maar jullie begrijpen al, die loks zijn 200 tot 269 euro.De Roco uitvoering was recent al voor 130 euro te koop,en nu zijn de laatste exemplaren voor 109 euro te koop.Hoewel de Marklin lok kwalitatief misschien beter is,rijdt de Roco lok heel goed en heeft deze vanavond al met succes zijn eerste ritten gemaakt met de dubbeldekstrein waar hij vast voor komt te staan,
(hieronder: de lok heeft de beroemde Roco fluistersleper)waardoor de 1631 weer beschikbaar komt voor intercity- en goederentreinen.Hachelijk?

8 opmerkingen:

Sjoerd zei

Zonder twijfel een hele mooie loc. Beter dan al dat buitenlandse gedoe...

lokkie zei

Gefeliciteerd met deze mooie loc!
We zien vast en zeker binnenkort wel een hachelijk filmpje met deze loc in de hoofdrol.

Ad zei

Ftank,

Mooie loc voor weinig geld, goede rij-eigenschappen, wat wil je nog meer?

www.brillie.nl zei

Roco had altijd erg mooi spoor. Dat weet ik nog wel.

Renesmurf zei

ha, ja, een sneeuwschuiver, daar denk je ook aan met dit weer!

FRANK103 zei

@Sjoerd: ik koop wat ik mooi vind, dat is ook buitenlands (OBB, SBB en DB). De 1600 vind ik mooi en kan ik meerdere exemplaren van gebruiken!

@René: bedankt, en een filmpje gaat binnenkort vast lukken!

@Ad: de kap is van plastic, ik moet er veel details zelf op aanbrengen. Maar het is een fraaie lok!

@Brillie: vooral de stoomloks van Roco waren altijd veel mooier dan die van Marklin, alleen is er nauwelijks prijsverschil met Marklin, dan geef ik de voorkeur aan Marklin.

@René: over een paar weken ligt er al weer sneeuw in ons land, dan is het best belangrijk dat je sneeuwschuivers op je modeltreintjes hebt!

Anoniem zei

Toch een Roco ! Mooie aanwinst. Zelf de Schienenbus van Fleischmann binnengekregen en weer aan de praat gekregen (rode sluitverlichting aan 1 kant is nog defekt). Groeten uit IJsselstein.

FRANK103 zei

Hoi Marco, het is Roco lok nummer 4, ziet er degelijk uit en rijdt goed, uitstekende aankoop dus!