maandag 12 augustus 2013

De brug van Eiffel


Het best wel bekende station Wormerveer wordt gerenoveerd.Langs de inhaalsporen die er al lang, heel lang, liggen,worden perrons gemaakt zodat de stoptreinen voortaan langs de inhaalsporen kunnen stoppenen de intercity langs de hoofdsporen kan passeren.Tot op heden kan de intercity de stoptrein, die langs het eilandperron staat, passeren over de inhaalsporen, in de praktijk gebeurt dit nauwelijks.De drukte op deze spoorlijn waardoor de intercity tussen Zaandam en Uitgeest altijd achter de stoptrein moet blijven rijden als de stoptrein vertraging heeft, en dat is bijna altijd, was de aanleiding voor deze verbouwing.Ook de tunnel waardoor de reiziger van het stationsplein op de perrons kan komen, was toe aan een renovatie.Omdat de reizigers dan toch op het perron moeten kunnen komen had men een brug gedacht,de artistieke architect heeft daarvoor een brugontwerp van de ontwerper Gustave Eiffel gebruikt, afgeleid van het ontwerp van de beroemde Eiffeltoren.De brug is zo hoog dat deze voor oudere reizigers, voor reizigers met aandoeningen (zoals hoogtevrees)of voor jeugdigen (die waaien er van af) eigenlijk niet toegankelijk is.Gelukkig staat de brug dan ook maar een paar maanden op deze plek.En eigenlijk kan ik hier direct bekennen dat ik het ook geen fijne brug vind,alle brugpanelen buigen door als je er op staaten dankzij de decoratieve gaatjes kan je ook de spoorrails zo'n 6 meter lager goed zien liggen.Ik ben blij dat ik niet vaak over deze brug hoef te lopen!Maar de brug heeft wel iets decoratiefs....Hachelijk?

10 opmerkingen:

Sjoerd zei

Mijn vrouw krijg ik daar echt niet overheen..., en dan?

FRANK103 zei

@sjoerd: dan moet je naar een ander station toe, zoals krommenie of koog ad zaan. Maar in wormerveer gaat het niet lukken!

Erik zei

Ligt misschien ook wel een beetje aan je gewicht, dat dat arme ding doorzakt? :)

FRANK103 zei

@neef: begrijp ik hieruit dat je vanavond géén stroopwafel lust bij de koffie?

Erik zei

@neef: nee, ik bedoel dat ik jouw stroopwafel ook wel lust..

Albert y Mara fotoblog zei

Ik denk niet dat ik snel die brug zal nemen. Wat een uitgebreide fotoreportage heb je gemaakt. Ik krijg een duidelijk beeld en mijn dank hier voor. Wormerveer ben ik altijd met een noodvaart voorbij gegaan als ik op weg was naar Alkmaar. Salu2 Albert

FRANK103 zei

@neef: we zijn er vanavond plotseliing niet, deur is op slot....

Renesmurf zei

ja, zo blijven ze altijd bezig he, en dat is goed voor de werkgelegenheid!

FRANK103 zei

@Albert: ik stop wel altijd even in Wormerveer, maar dat is ivm de dienstregeling en andere reizigers die willen uitstappen, van mij hoeft het niet! ;-)

@René: ja, dat houdt ze van de straat! Ach, over een halfjaar is het allemaal klaar en ziet het er vast weer prachtig uit.

suske zei

leuke brug, kunnen ze later gebruiken in zo'n indoorspeeldorp om er survivaltochten mee te maken.