dinsdag 31 december 2013

Sprookjeswonderland


Spontaan hadden we besloten 2013 goed af te sluiten, en hoe kan je dat beter doen dan een bezoek aan Sprookjeswonderland in Enkhuizen?Omdat wij ook niets beters konden bedenken (de treinenwinkel haalde het onverwacht niet bij het stemmen) waren we rond 10 uur bij neef Erikvoor een smakelijk kopje koffie en een bijna zelf gebakken appelflap, waarvan ik om onduidelijke reden geen kiekje heb gemaakt.Eenmaal in SWL zijn we eerst naar de Oude Tuffer gelopen om het grut een rondje te laten rijden,het concept van 'sturen' van een auto was bij de dames niet helemaal goed geland.Dan naar de nieuwe boot-attractie, de Titanic.Ik vertel jullie alleen dat de appelflap in de schommelboot weer helemaal boven is gekomen en ik opnieuw geen foto daarvan heb gemaakt.Dan naar de wereldberoemde show van Violinde en vervolgens naar Vadertje Tijd.Vooral het winter-deel is briljant,hoewel ik hier natuurlijk niet ga vertellen waarom.Via Gulliver gaan we naar het restaurant voor een eenvoudige doch voedzame maaltijd,naar de vogeltjestrein en de paardjes.Ter afsluiting mogen de meiden toch nog een keer in de Oude Tuffer,op de foto is duidelijk te zien dat beiden toch echt zich liever laten rijden dan zelf het stuur ter hand te nemen!Richting uitgang passeren we het winkeltje, wat een paardje helaas niet heeft overleefden wat ook de aanwezige kabouters droevig stemt.Hachelijk?

7 opmerkingen:

Sjoerd zei

Geen treinen in het winkeltje... valt me tegen.

Sjoerd zei

Trouwens, volgens mij waren jullie de enige bezoekers...

FRANK103 zei

@sjoerd: een waardeloos winkeltje! En inderdaad was het rustig, net als op de 24e december, maar volgens de fee hupsakee (met het gele gezicht) was het de andere dagen afgeladen vol en kon je over de mensen lopen.

Albert y Mara zei

Dit is een idee om Sprookjeswonderland nog eens te bezoeken met onze kleinzoon. Over de dijk is Enkhuizen dichtbij.
Dan nog wat. We hebben genoten van al het vuurwerk dat er bij ons in de wijk de lucht in ging. Een mooi begin van het nieuwe jaar. Albert èn Mara wensen jou een voorspoedig maar vóóral gezond 2014.

FRANK103 zei

@Mara: naar Enkhuizen rijden jullie via de dijk in een uurtje, denk ik. Leeftijdsgrens voor Sprookjeswonderland is wel zo'n 9, maximaal 10 jaar, daarna is het te kinderachtig. De echte doelgroep is 2 tot 8. Het schommelschip, paardjes en de oude tuffer zijn ook leuk voor de iets oudere kinderen.

Jullie ook de beste wensen voor 2014!

Anoniem zei

Volgens mij ging de rode loper uit en werden jullie persoonlijk verwelkomt met jullie 100.000ste bezoek aan het sprookjespark.

FRANK103 zei

@lokkie: dat klopt! Was jij die andere bezoeker van SWL en heb je het zien gebeuren?