zaterdag 11 januari 2014

De V160


Hoewel de spoortafel op zolder eigenlijk vol staat kijk ik toch altijd rond voor nieuwe mooie aankopen voor de spoorbaan.Een lok van HUSA (voorheen ACTS, een 6400, 1600 of 189),de Rivarossi 1300 werd voor een aardig bedrag aangeboden of toch een kleurvariant van de bouwserie 103?Toen viel mijn oog op deze V160, een lok uit de grote startset 29820, ook wel de Marklin 37744.10.Een lok met hoogvermogen motor, MFX decoder en meerdere geluidsfuncties, waaronder motorgeluid!De prijs die voor de lok gevraagd werd viel erg mee, dus was de koop snel gesloten.Nu de verkoper vlak bij mijn zwager Marco en schoonzus Jacqueline om de hoek woonde zijn we de lok op gaan halen en hebben we deze thuis meteen uitgeprobeerd.De lok doet het uitstekend, heeft duidelijk een ander geluid dan de V200.1,en zo is de verzameling locomotieven toch uitgebreid met een model dat nog niet op zolder aanwezig was die ook nog allerlei leuke geluidsfuncties heeft!Hachelijk?

7 opmerkingen:

Ad zei

Dus weer een prachtige loc aan de verzameling toegevoegd. Ik mis eigenlijk nog een Frank 103 intro video van deze. V160. Die komt toch nog wel? ­čśŐ Overigens de Lokaalspoor 6 locstop is vandaag al weer gesneuveld. Het kon gewoon niet anders; zonde om zo'n buiten kansje te laten gaan. Mooie loc die V160; veel plezier er mee.

Renesmurf zei

Er is altijd ruimte voor meer he, en anders moet iets anders maar wat plaats maken.

En toch vind ik die kat het leukste!

FRANK103 zei

Hoi Ad, ben benieuwd waarvoor jij de stop tijdelijk heb opgeschort! En ja, ik heb filmpjes gemaakt, ik moeter alleen een film van maken.

Hoi Ren├ę, ja, voor dit soort noodgevallen moet ruimte gemaakt kunnen worden, de kat op de foto is een broertje van onze kat loki, ook een erg mooie noorse boskat!

Sjoerd zei

Deze loc heeft uitstraling, ingetogen vermogen lijkt het. Een mooie aanwinst op je spoorbaan.

francky spruytte zei

de reuzekat zit al klaar om het treinstel aan te vallen, maar gelukkig is er gebak !

FRANK103 zei

@Sjoerd: bedankt, de lok heeft geen opvallende details en stond daarom niet hoog op het wensenlijstje, zoals de V200 en de Ludmilla die wel hebben. Maar een Nohab en een class 66 zou ik er ook nog graag bij willen hebben.

FRANK103 zei

@Suske: de kat wil er altijd gezellig bij zitten, maar echt veilig voor de treinen is dat niet.