maandag 20 januari 2014

Locomotieven van Marco


Na de koffie zijn we

(bouwserie 42 met kuiptender)


op de zolder van Jacquelineen Marco (die hier graag genoemd wil worden voor het geval jullie op zoek zijn naar één of meerdere nieuwe auto's van het merk Mercedes Benz)

(bouwserie 39)


de verzameling gelijkstroomlocomotieven

(bouwserie 50)


van Marco gaan bekijkenen heb ik er een aantal op de foto gezet.Marco heeft in een paar jaar een groot aantal locomotieven verzameld,meestal 'bastler' modellen die voor zeer weinig op ebay te koop waren en waar iets aan mankeerde.Met de uitdaging er toch weer een werkende lok van te maken!Veel van de lok's zijn oud en hebben daarvan duidelijke sporen,zelfs roest of afgebladderde verf.Het zijn locomotieven van merken als Rivarossi, Piko, Mehano of Hamo.

(bouwserie 215 Lollo)


Alle locomotieven zijn analoog, Marco wil een analoge spoorbaan gaan bouwen.

(bouwserie 86)


In de verzameling zitten ook exoten, zoals deze Oostenrijkse lok.En locomotieven die ook in mijn verzameling niet zouden misstaan, zoals deze schitterende 117,of de V80, waarvan er maar een paar zijn gebouwd.Zijn verzameling Oostduitse e-loks ga ik een volgende keer op de foto zetten.Hachelijk?

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Voorheen was er toch ook nog de gelijk en wisselspanning op deze banen. Is dat verschil nu weg?

lionel lines fan zei

Het lijkt erop dat Marco iets meer herstelwerk op zijn hals heeft gemaakt dan dat hij in een mensenleven kan afronden. Dat komt me maar al te bekend voor. Is hij een hersteller die alleen alles rijdend wil krijgen, of wil hij ook buitenkant mooi krijgen?
Wens hem veel succes.
Groet
Eggo

Ad zei

Ik vind mooi als iemand op deze manier zijn hobby uitoefent en er ook nog eens een hoop plezier weet te beleven. een modelspoorder pur sang.

Albert y Mara fotoblog zei

Niet te geloven wat voor bijna troep, mag ik dat wel zeggen hier, je aan me hebt laten zien. Het herstel zal nog heel veel moeite kosten. Hij (Marco) liever dan ik. Salu2 Albert

FRANK103 zei

@sjoerd: het grootste verschil is 3 rail, bekend van marklin, of 2rail. In het digitale tijdperk zijn de andere verschillen heel beperkt.

@eggo: de locomotieven moeten weer goed rijden, Marco vindt het juist leuk dat de locomotieven er gebruikt uit zien, en niet van die nette verschijningen zijn.

@ad: marco heeft er zeker veel plezier in, een deel van zijn loks komen echt uit oost duitsland en zijn inmiddels best zeldzaam!

@albert: tuurlijk mag je het troep noemen, Marco is er zelf heel blij mee en op de foto (met flits) zie je meer beschadigingen en kleurverschillen dan als de lok op een spoorbaan staat, waarbij in het echt trouwens ook lang niet al het materiaal even netjes is. Zelf heb ik ook een voorkeur voor glimmende nette nieuwe locomotieven van Marklin, maar ik kan de verzameling van Marco ook waarderen!

Anoniem zei

@Albert: Je hebt werkelijk geen Idee waarover je het hebt. Troep ? Relikwieën uit een land dat niet meer bestaat. Sommige modellen zijn zo schaars dat er een hoop geld voor wordt betaald...ongeacht hoe een lok eruit ziet. Het gaat erom dat de lok loopt. Misschien eerst even van te voren je verdiepen voor een oordeel te vellen ? Met groet, Marco

www.brillie.nl zei

Heb je nog geen wasstraat op zolder voor de treintjes? Wat ik wel mis zijn de kleurige schilderingen van de jeugd die je overal op de treinen ziet.

Renesmurf zei

ja, erg mooi allemaal! Nu nog even op de rails, dat is het leukst.

FRANK103 zei

@Marco: schilderijen van Rembrandt en Van Gogh werden ook lange tijd als troep gezien, een Ferrari Dino wilde 30 jaar geleden ook niemand als tweedehands autootje hebben, die stond hier voor hfl 2.500 bij de Opel garage weg te rotten, de toekomst zal het ons leren, maar het belangrijkste is dat jij het leuk vindt en er plezier in hebt! En hoe anderen jouw verzameling zien, ach, dat is toch helemaal niet belangrijk!

@brillie: nee, water en modelspoortreinen zijn geen goede combinatie, en kliederwerk van jeugdigen was er in oost Duitsland bijna niet, men had geen spuitbussen en de VoPo of Stasi zullen vast niet zo vriendelijk geweest zijn voor vandalen als de Nederlandse politie is.

@René: dat is een heikel punt, Marco heeft geen ruimte voor een modelspoorbaan, hij legt zo nu en dan een ovaal uit om de treinen te laten rijden.