zondag 6 april 2014

De boskat in de boom


Ben ik op mijn gemak een literair zeer verantwoord werkje van de wereldberoemde auteur Konrad Koschinski aan het verslinden,zie ik in mijn ooghoeken onze Noorse boskat Loki in een boom van de buren.Hoewel van een boskat heel wat verwacht mag worden in een bos, in deze boom bakt hij er toch geen hout van!Angstig wordt ik aangekeken, het is gelukkig niet mijn aanwezigheid, het is de boom die tot een angstige blik heeft geleid. Heel meelevend beperk ik me tot het maken van een aantal foto's,waar het bellen van de brandweer en andere hulpdiensten misschien meer voor de hand had gelegen.Ook Bibbel, Bips voor zijn vrienden, steekt geen poot uit.Dan besluit Loki het toch maar zelf op te lossen,via het tuinhek van de buren komt hij al een heel eind.Na een laatste foto van Loki op het hekga ik verder met mijn boek,hachelijk?

13 opmerkingen:

Renesmurf zei

Nou ja, dat wat er vanzelf in komt gaat er ook vanzelf wel weer uit! Zodra kat dat wil. Bovendien, zeven levens, of negen.

FRANK103 zei

@rene: mijn idee! Hij is er in geklommen, dan klimt hij er ook maar weer uit!

Paul zei

Ik heb eigenlijk niks met katten, maar dit is toch een mooi beest.

Max Roodveldt zei

Schitterend - als je nog twijfelt over de oorsprong van de term 'kattekwaad'... (grijns)

Sjoerd zei

Voor een jonge Noorse Boskat gaat het inderdaad wat minder...

FRANK103 zei

@paul: dat is hij zeker!

@max: loki is dan ook de naam van een boze noorse bosgeest.

@sjoerd: jeugdige overmoed, dat was het. Onderschatting van de boom!

Ad zei

Je moet hem misschien wat meer begeleiden bij het boomklimmen. Hijheeft nu duidelijk geen referentiekader. 'In het wild' doen zijn ouders het voor. Die rol moet jij nu vervullen. Dat wordt dus komend weekend ipv voetbal,wandelen, fietsen of treinen met Loki de boom in. Wordt vast weer een spannende fotoreportage!

Albert y Mara zei

Een geweldig reportage van Loki. Ik heb genoten, en moest terugdenken aan ons katje Mischou in 2001 die toen 1 jaar oud was en ook allerlei capriolen uithaalde in bomen bij ons achter en ook op daken. Wat heb ik toen angsten uitgestaan.
Groetjes Mara

FRANK103 zei

@ad: ik ben beter in uit de hoogte doen, dan in bomen klimmen, en hoewel een frank in de boom vast een hoogtepunt voor dit blog zou zijn, vraag ik me voorzichtig af wie daar dan weblogwaardige foto's van kan maken, zodat ik toch echt iemand anders het klimwerk moet laten doen!


@mara: alle jonge katten moeten een keer in een boom klimmen waarvan wij denken, dat was niet zo handig! Uiteindelijk komen ze ook altijd weer uit die boom, maar hachelijk is het zeker!

Ad zei

Err zijn vast wel 103 familieleden, die een dergelijke instructie reportage /video voor je wil vastleggen.

www.brillie.nl zei

Waar is mijn jachtgeweer... knallen. Hhahaa. Rustig Brillie.

francky spruytte zei

uit eigen ervaring kan ik spreken ende zeggen dat katten vroeg of laat uit zo'n boom komen (vallen) en dan doen alsof er niets aan de hand is.

FRANK103 zei

@ad: ik blijf liever met de platvoeten op de grond

@brillie: ik ga jouw bericht gewoon doorsturen aan sint nicolaas!

@suske: als ze genoeg honger hebben komen ze vanzelf ui de boom, ik maak me er dus niet druk om!