zaterdag 17 mei 2014

Het dok


Of ik zin had om mee te gaan naar het dokwaar mijn zwager René werkt?Natuurlijk had ik daar zin in, en de spiegelreflex ook.Het licht was uitermate goed voor het maken van foto's,er was een mooie gele laagstaande zon.Het dok zelf en het schip dat er in staatvind ik erg lastig om op de foto te zetten,de vertekening door de groothoekstand van de lensmaakt het plaatje niet zo fraai om te zien,maar alleen detailfoto's makengeeft geen goed beeld van het dok.De machinekamer vraagt natuurlijk welom close up foto's,vooral van de enigszins gedateerde techniek van het dok.Kiekjes van de steunen in het dokmet het schip er op vind ik zelf erg indrukwekkend,na nog een klein rondje over het terrein van de werf is het weer tijd om naar huis te gaan.Hachelijk?

8 opmerkingen:

Albert y Mara fotoblog zei

Prachtige foto's Frank. Mijn complimenten. Salu2 Albert

FRANK103 zei

Bedankt Albert, ik zie zelf meerdere kritiekpunten hoewel ik niet weet hoe ik die op moet lossen, zoals de vertekening van de lens die ik niet kan corrigeren door verder weg te gaan staan, want dat levert een nat pak op!

Renesmurf zei

Ik heb wel eens gewerkt op een scheepswerf, ik vind dat nare plekken, daar kom ik niet graag.
Evengoed, je hebt het netjes vastgelegd.

Sjoerd zei

Ik vind het een hele mooie serie. Vooral de allerlaatste foto is een echte tien en zou bij mij aan de muur komen te hangen.

Sjoerd zei

Even een correctie, die laatste foto had ik dus zelf wel willen maken...

FRANK103 zei

@rene: bedankt, dat je het een nare plek vind, dat heb ik niet, ik vind het vooral indrukwekkend, dat je zo onder zo'n zwaar schip door kunt lopen.

@sjoerd: dank je wel, leuk om te horen dat jullie de foto's geslaagd vinden!

www.brillie.nl zei

Heb je wel werkschoenen aan volgens de iso norm?

FRANK103 zei

@brillie: ja, ivm de veiligheid. En een helm op.