woensdag 9 juli 2014

Ga je mee naar het circus?


In Heemskerk stond vandaag het beroemde circus Herman Renz,en ik durf best hier te vertellen dat ik altijd heel graag naar het circus ga!Doorgaans komen bij ons op het dorp diverse kleine circussen,vaak een familie met een paar extra medewerkers.Leuk, maar niet van het niveau van circus Herman Renz!Toen ik nog op de lagere school zat kwam op een grasveld bij ons in de straat met regelmaat een circus.Hele dagen hebben we daar staan kijken.Toen dit grasveld bebouwd werd stonden we hele dagen verderop in het dorp bij het grasveld waar toen het circus kwam, om te kijken naar alle dieren die men bij zich had.Toen was het nog normaal dat een circus tijgers, leeuwen en olifanten bij zich had.Dat is inmiddels allemaal niet meer geaccepteerd, tijgers en leeuwen in een klein hok, dat kan niet.Ook olifanten, apen en giraffen horen niet meer in het circus.Eigenlijk is het plaatsen van een tent op een grasveld al stuitend,denk eens aan al dat onschuldige groen (gras) dat nodeloos geplet wordt,die regenwormen die dagenlang zonder frisse lucht (en regen) toe moeten.Hoe lang kunnen we nog genieten van een circus op het dorp, wanneer gooit ook Herman Renz de handdoek in de ring?Dus gingen we vanmiddag naar het circus, naar een hele leuke voorstelling, humor en acrobatiek, en toch ook wat dieren.Ik kan iedereen een bezoek aan circus Renz aanraden!Want dat is, voor de verandering, niet hachelijk!Of toch?

(Voor de liefhebbers zijn de foto's groot te klikken!)

14 opmerkingen:

Sjoerd zei

Dat oranje doet me pijn aan de ogen vandaag...

FRANK103 zei

@sjoerd: ik heb nog geen tijd gehad om er iets anders van te maken, ik overweeg om het weblog tijdelijk een Duits tintje te geven!

francky spruytte zei

Niets mag nog tegenwoordig. Binnenkort zullen net als zwarte pieten ook de clowns verboden worden wegens te aanstootgevend of zo ! Echt heikel !

FRANK103 zei

@suske: straks mag je ook niet meer ademen, omdat de onschuldige plantjes en bomen dan jouw vervuilde uitgeademde lucht opnemen uit de lucht! Heel hachelijk!

Albert y Mara fotoblog zei

Ik heb genoten van je circus foto's op groot formaat. Het circus is voor mij iets dat onlosmakelijk verbonden is met mijn jeugd, met slechts één televisienet. Salu2 Albert

rob zei

Jeugdheriineringen komen weer boven.
Vrolijke vakantiegroet,

FRANK103 zei

@albert: graag gedaan! Ik denk dat bij veel mensen die ouder zijn dan de huidige tv jeugd iets als circussen meer emotie oproept, wel vind ik het jammer dat een zeer net circus als Renz geen tijgers en leeuwen, of olifanten en giraffen meer kan tonen. Als je links bij de links op de link circussen drukt (dat is link!), dan kan je zien dat een paar jaar geleden we nog naar het uitermate incorrecte oostenrijkse circus belly wien zijn geweest, met tijgers een leeuwen, griaffen en olifanten. En dat circus werd toen achtervolgd door betweterige dieren'vrienden' die voortdurend rottigheid bij dat circus uit moesten halen, om er toch maar voor te zorgen dat die wilde dieren niet meer mee mochten op reis. Ergens vind ik dat toch wel jammer!

@rob: ja! Circus Renz toert nu in de buurt, wat let je om een voorstelling van dit leuke circus te bezoeken?

Renesmurf zei

Mooie foto`s! Van iets minder mooi, het circus. Ik hou daar niet zo van. Gedoe allemaal.

FRANK103 zei

@rene: smaken verschillen, maar wel leuk om te lezen dat je de foto's leuk vindt.

www.brillie.nl zei

Je woont dus in Hoorn. OMG. Wat erg.

FRANK103 zei

@brillie: ja, Hoorn is erg, maar Amere is erger!

FRANK103 zei

Amere? Almere!

www.brillie.nl zei

Almere? Of mere aan het al?

Renesmurf zei

Ik hou dus helemaal niet van het circus, maar ik denk dat ik er vast dan nog wel eens een keertje kom.