maandag 6 oktober 2014

Over nuttige aankopen: de DB baureihe 120


Mijn zwager Marco (wil hier graag genoemd worden voor het geval jullie op zoek zijn naar een fraaie nieuwe automobiel van het bekende merk Mercedes Benz)  was hier vrijdagavond,om de 103 die hij onlangs had gekregen weer aan de gang te krijgen.

(de Marklin 3053 voorloopserie 103)


Al snel besloten we een kort bezoek aan de treinenwinkel van meneer Harlaar in Badhoevedorp te brengen,om wat onderdeeltjes voor de 103 van Marco te scoren,en een decoder en permanent magneetvoor mijn 103.

(vooraan: de vrijdagavond naar digitaal omgebouwde Marklin 3054, een 103 met schortplaten, erachter de Marklin 3558, een 103 zonder schortplaten)


Tot mijn plezier mocht ik de fraaie en zeer comfortabele Mercedes van Marco besturen!

(Marco en zijn voorloopserie 103)


Hoewel ik als nieuwe uitbreiding van de verzameling vooral kijk naar een 189 in HUSA kleuren, viel mijn oog bij meneer Harlaar op een 120 (Marklin 37537).Plastic kap, niet doen, bedachten we in de winkel.Eenmaal thuis heb ik de lok opgezocht,  hij heeft een metalen kap, een 5-polige motor,sluitlichtenen een toeter, een hele fraaie 120 dus!Op de terugweg van Leidschendam besloten we toch een tussenstop bij Harlaar te maken, dit keer mocht de 120 wel mee!Hachelijk?

10 opmerkingen:

www.brillie.nl zei

Ik blijf het vreemd vinden een trein met bovenafnemers en die dan niet gebruiken en toch licht geven. Dat moet toch ook voor zwager Marco heikel zijn? Of heeft ook zwager Marco geen verstand van de werkelijkheid? Premide is dan voor zwager Marco meer van toepassing.

Sjoerd zei

Ik zie dat zo'n locje rond de 200 euri kost in de aanbieding... Dat vind ik toch wel aan de prijzige kant

FRANK103 zei

@Brillie: Marklin locomotieven hebben een sleper, die krijgen de stroom van een derde rails, voor de massa zorgen de andere twee rails. De pantograaf op het dak zit er omdat het origineel dat ook heeft, je kunt er niet mee rijden omdat de stroomvoorziening niet betrouwbaar genoeg is. Hachelijk is het!

@Sjoerd: zo'n lok is zeker geen koopje, maar 200 euro heb ik er niet voor betaald, het is een tweedehands lok uit de kast met occasions en was 109 euro, wat ik nog steeds een boel geld vind voor een stukje speelgoed!

Ad zei

Mooie loc, die 120, ga je veel plezier van krijgen. De serie 120 is toch eigenlijk een voorloper van de huidige DB series? De prijs netjes, zeker als je kijkt naar de levensduur van zo'n loc. Een stukje speelgoed kun je dit niet meer noemen, daar doe je modeltreinen mee te kort (zonder daar nou ook weer overdreven gevoelig overdoen. Het is meer een prettige afwijking.

FRANK103 zei

@ad: dat is de 120 zeker, eigenlijk was de 120 al bedoeld als opvolger van de 103, echter bleek te onbetrouwbaar door de nieuwe draaistroom techniek. Zo zijn er ook maar 65 gebouwd in plaats van 2.000. De moderne loks van siemens en bombardier zijn toch afgeleid van deze 120. Het model is een modernere geheel metalen marklin lok, ik verwacht dat deze makkelijk 40 jaar naar tevredenheid zijn rondjes rijdt. En 109 euro vind ik wat dat betreft ook heel schappelijk.

Albert y Mara fotoblog zei

Deze lok de BR120 kwam in die tijd dat ik bijna ging stoppen met de rijdende treinenhobby. Spaar alleen nog in vitrines en twee MG's in de schaal 1:1. Spoorse groeten Albert

FRANK103 zei

@albert: de 120 is toch uit 1980, de serielocomotieven zijn uit 1986, modellen zullen vast rond 1980 (marklin) al te koop zijn geweest, ben je dan al zo lang gestopt met de modeltreinbaan?

Erik zei

Mooie loc!

Zullen we hem eens naast mijn
(plastic) 120 zetten?

www.brillie.nl zei

Ik kan er wel mee rijden, gelijke set. Dat is dan heikel ja. Maar je kan wel doe alsof. Maar dat doe je niet eens.

FRANK103 zei

@erik: gaan we doen! Er is in ieder geval een kleurverschil!

@brillie: nee. Hachelijk?