zaterdag 27 december 2014

De zolder van Erik


Nu de meeste klusjes na de verhuizing gedaan zijn, is er weer tijd voor de bouw van de nieuwe spoorbaan van Erik. 


Als voorafje mocht mijn waggelende 110 mee voor een grondig onderzoek, maar eenmaal bij Erik aangekomen bleek ik per ongeluk de 140 gepakt te hebben. 


Die 140 ziet er echt heel anders uit dan een 110, dus hoe ik me heb kunnen vergissen? 


De spaarlampen met opstarttijd van 10 minuten op mijn zolder heb ik in ieder geval direct vervangen voor iets beters! 


Op de zolder van Erik hebben we direct een smaakvol bord op de deur geplakt, "naar de sporen" in plaats van de "geen-vrouwen-toegestaan" club van Al Bundy. (Alsof er vrouwen op een treinenzolder zouden willen komen).  


Uit de verhuisdozen hebben we de belangrijkste locomotieven van Erik gehaald, die vervolgens een prominente plaats in de vitrinekast hebben gekregen. 


Nu moet er gedacht worden over de te bouwen tafel en baan, en uiteraard gaan jullie daar op dit weblog over lezen! 


Hachelijk?

8 opmerkingen:

Renesmurf zei

ja, die horen toch niet uitgestald in een kast, die horen te rijden over spoor! Maar wie weet komt dat ooit eens nog.

Sjoerd zei

Ik sluit me aan bij renesmurf, eerst de sporen, dan de treinen.

francky spruytte zei

ik heb er tot op heden niet bij stilgestaan dat blogs over modeltreinen in feite vrouwonvriendelijk zijn. Ik vrees dat als binnenkort er geen 50 %¨vrouwelijke lezers zijn, je blog als onwettig zal beschouwd worden,
HEEL ERG HEIKEL !

FRANK103 zei

@rené: de planning is dat de treinen van Erik in 2015 weer kunnen rijden!

@sjoerd: we hebben de treinen alvast in de vitrinekast gezet omdat de spoorbaan nog wel een aantal weken op zich zal laten wachten. Het uitpakken van verhuisdozen levert ook ruimte op voor de spoortafel.

@suske: vrouwonvriendelijk is misschien niet het goede woord, de onderwerpen die op dit blog voorbij komen boeien vrouwen gewoon niet, het gaat niet over kleding, tassen, geurtjes of andere saaie onderwerpen die vrouwen leuk vinden. Dat zit in de veronderstelde andere werking van hun hersenen, denken (mannelijke) deskundigen. We zullen het nooit weten!

Ad zei

Het begin is er. Goed dat het vrouw onvriendelijke bord vervangen is door het vriendelijke 'naar de sporen'; Blijf wel de vraag of de situatie an zich vrouwvriendelijker is geworden. De meeste vrouwen willen helemaal niet op een modelspoorzolder komen. En dat is op zich ook weer een vrouwonvriendelijke bewering. Je moet tegenwoordig zo voorzichtig zijn.

FRANK103 zei

@ad: de vraag of modelspoorders wel of niet sporen is wel direct beantwoord met dit bord, we sporen! Dat er geen vrouwen willen komen lijkt tot een conclusie te leiden dat vrouwen niet sporen. Dat zal ik hier echter niet beweren, dat zou heel hachelijk kunnen zijn! Voor je het weet slaap ik een week op de bank, dat zouden we toch niet willen? Hachelijk!

Ad zei

Inderdaad heeeeeeeeeeeel hachelijk. Dat zou ik er ook niet voor over hebben. Als je het al. met een week op de bank redt...

FRANK103 zei

@ad: gelukkig is men van mij wel iets gewend, en zou eerder een genuanceerde uitspraak tot vragen leiden. Die vragen gaan ook deze keer niet komen! Hachelijk?