zondag 18 januari 2015

Nationale modelspoordagen in Rijswijk


Dit weekend waren de Nationale modelspoordagen in Rijswijk.Tegenwoordig heet het zalencomplex 'De broodfabriek', naar de bakkerij die er kennelijk vroeger gevestigd was.Voorheen heette het Darling market, een Oosterse markt en een speelgedeelte voor kinderen.Veel tentjes waar je diverse soorten eten kon halen en in het midden was een grote ruimte met tafels.Maar dat is niet meer, het is helemaal opgeknapt, netter gemaakt.Met een broodjeswinkeltje en een snack bar.Maar kan ik doorgaans een foto met vette hap voor jullie produceren, dit keer is het gewoon een koffie en een krentenbol.De beurs bestaat voor 2/3 uit handel en voor 1/3 uit modelspoorbanen.Die modelspoorbanen zijn de fraaiere exemplaren, geen dubbelsporige modulebanen waar de treinen hard rondjes rijden.Banen die ook bij de 'serieuze' beurs Ontraxs (in het Spoorwegmuseum) te zien zijn.Tuurlijk hebben we ook de handel bekeken.Wat voor neef Richard (wil hier niet genoemd worden) hachelijk was,nu de moderne beurshandelaar een pinapparaat heeft en de aankoopbon naar je huisadres mailt.Wat dus direct thuis te zien is en tot vragen kan leiden!De aankopen waren dus bescheiden.Hachelijk?

13 opmerkingen:

Kees zei

Hoi Frank, mooi overzicht van de treintjes.
Groet Kees

gerdaYD zei

Goh, wat moet je minitreintjes minnend hart sneller geklopt hebben daar! En het mijne nu ook een beetje, maar dat komt door je mooie foto's van dit evenement!

Sjoerd zei

Als de vrouw toevallig het saldo in de gaten houdt kan het pijnlijk zijn.

Ad zei

Frank, je vat de koe weer bij dde horens. Dat je overal kunt is niet altijd een voordeel. Er wordt over de schouder meegekeken. En dat kan hachelijk zijn, want soms gebeurt zo'n aankoop spontaan en kun je deze daardoor niet helemaal verantwoorden. Erger nog als de argumenten van tafel worden geveegd. Dan heb je echt een probleem. Heel verstandig om de aankoop deze keer te matigen.

Paul zei

Klinkt misschien belachelijk, maar daarvoor hebben wij een vorm van "zakegeld" ingevoerd. Wekelijks een bedrag wat je voor je eigen hobby kunt besteden. Heb je soms iets te weinig dan neem je voorschot, wat natuurlijk wel geregistreerd wordt. Kun je daar tenminste geen ruzie over krijgen.

FRANK103 zei

@kees: bedankt!

@gerda: bedankt! En ja, het bezoek aan zo'n modelspoorevenement doet bij veel lieden de harten sneller kloppen, gelukkig, anders organiseren ze zoiets niet meer.

@sjoerd: vooraf mattenklopper en deegroller verstoppen scheelt al een boel leed!

@ad: het is nog veel erger Ad, eigenlijk was het gewoon tragisch: ik heb gewoon geen lok gezien die me een discussie over de verder uitermate nuttige besteding waard was. Ik heb niets gezien dat een toegevoegde waarde op de zolderspoorbaan heeft. Dat vond ik pas triest! Oké, er stonden wel een paar fraaie Esu class66. Maar daar lees ik soms slechte berichten over, dan kan je die ivm garantie maar beter in de winkel scoren dan op een beurs.

@paul: dat zou bij ons ook kunnen werken, vooral voor de duurdere aankopen die je zo nu en dan zou willen doen. Een esu class 66 van 375 euro bijvoorbeeld. Maar vervolgens krijg je een uitgebreide discussie wat wel en wat niet ten laste van de hobbypot betaald moet worden, denk ik.

francky spruytte zei

zo'n krentenbol mag je wel eens via post naar me opsturen. Hier kennen we zoiets niet vrees ik. Heikel ?

FRANK103 zei

@suske: heel heikel! (pas op, de h niet vergeten!). Ik weet niet of een krentenbol nog echt eetbaar is als ik deze per post verstuur.

gerdaYD zei

OT: je hebt gelijk Frank in je reactie bij mij. Op het moment dat men slechts één god ging aanbidden is alles faliekant de verkeerde toer opgegaan want iedereen claimt de zijne al de enige echte... En daar wil men met plezier de anders denkende voor om het hoekje helpen!

Renesmurf zei

Aangenaam verpozen voor de liefhebber, en bescheidenheid is altijd het beste.

Albert y Mara fotoblog zei

Een schitterende reportage Frank. Bedankt. Als ik in Nederland was geweest, zeker gegaan. In de Broodfabriek, ik ken het nog als Darling Market menige Indo Rock party meegemaakt. Mijn vorige jaar overleden moeder woonde in Rijswijk.
Spoorse Groeten Albert

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. En om op je reactie te antwoorden, iedereen reageert op zijn/haar eigen manier dus als het bekijken van Star Wars films je gelukkig maakt, waarom ook niet?

FRANK103 zei

@gerda: zeker!

@rene: inderdaad!

@albert: dan zul je de wijziging naar broodfabriek net zo waarderen als ik, niet dus!

@gerda: ik was star trek aan het kijken, met james t kirk en picard, en het ruimteschip enterprise. Daar komen geen force, skywalkers en valse keizers in voor! Maar verder mag ik graag naar zowel star trek als star wars kijken hoor! Nanoo nanoo! Frank calling Orson.....