woensdag 4 februari 2015

Loki en Bips


Mara, van het beroemde AlbertyMara weblog (zie de link, links bij de links), vroeg me via de mail of ik nog eens een paar foto's wilde plaatsen van Loki de Noorse boskat.Dat wil ik uiteraard graag!Maar het op de foto zetten van Loki is niet zo eenvoudig, overdag ligt meneer ergens in huis te slapen, en na het avondeten vertrekt hij naar buiten.Overdag heb ik ook niet altijd tijd om foto's te maken, een niet onbelangrijk deel van de week zit ik op kantoor. Heb ik tijd en ook Loki nog gevonden, dan werkt zijn kleur niet echt mee.De camera heeft meer dan gemiddeld moeite met scherpstellen op zwart, daarnaast loopt het zwart snel vol en zijn de haren van Loki niet meer goed te zien.Ter vergelijking plaats ik ook een aantal foto's van Bips,die geheel niet naar buiten wil (i.v.m. de kou), het liefste op de krabpaal of op zijn kussen ligt (i.v.m. de verwarming).Bips is duidelijk makkelijker op de foto te zetten!Hachelijk?

(NB foto's zijn groot te klikken!)

13 opmerkingen:

francky spruytte zei

Het ziet er naar uit dat de verhouding in uw gezin nogal zwart/wit is. Een penibele verhouding als je het mij vraagt.

gerdaYD zei

Ooo, hier zal je Mara heel veel plezier mee doen, en mij ook hoor! Want zelf een kattenliefhebster zijnde, vind ik het heerlijk om deze poezen te bekijken. Bovendien zijn je foto's er van ook heel mooi, ze zijn dus een streling voor het oog en het hart!

Sjoerd zei

Een van mijn katten, Kaatje, ligt ook het liefst buiten in de serre, ook als het vriest. Haar broertje Ollie krijg je niet naar buiten, die zoekt ook de warmte op.

Kees zei

Ha Frank, prachtige katten zijn het, niet voor niets geplaatst.
Groet Kees

gerdaYD zei

Ik kwam nog even naar die schitterende katten kijken die jij al even schitterend op de foto zette... heerlijk!
Minder heerlijk voor jou zal die Duitse Schwarzwaldertorte zijn die ik vandaag op mijn blog zet *wink, big smile*

FRANK103 zei

@suske: het is hier geen saaie grijze bedoening! Nu nog een rode kat!

@gerda: graag gedaan! Je kunt de foto's groter klikken als je dat wilt!

@sjoerd: een jonge Noorse boskat uit het land waar onze commando's gaan trainen om te laten zien dat ze stoere kerels zijn, zo'n stoere Noorse boskat is niet bang voor die paar graden dat het hier vriest, daar lacht hij om, als zijn eten maar tijdig klaar staat, want er zijn wel grenzen!

@kees: graag gedaan!

@gerda: ik begrijp nooit wasrom men het heeft over de Franse keuken, ik heb daar echt nog nooit lekker gegeten! Nee, doe mij maar de Duitse keuken, bratwurst en schnitzel, pommes en een spezi (cola en fanta). En dan een lekkere koffie en een stuk Schwarzwalder kirschtorte toe, heerlijk! Daar kom ik voor uit mijn bed!

Linda zei

Frank, your cat photos are beautiful. :)

Albert y Mara zei

Beste Frank,
Vandaag pas jouw schitterende foto's van Loki bekeken. Trouwens die van Bips mogen er ook zijn. Maar wat is die Loki toch een stoere en mooie kater, of is het een kat. Je hebt me BLIJ gemaakt met Loki. Foto 3 vind ik geweldig en die heb ik dan ook gedownload voor op mijn iPad.
Nogmaals dank Frank.
Hartelijke groeten Mara

gerdaYD zei

Goede morgen Frank die hopelijk het begin van een al even goed weekend zal zijn!
En eventjes OT: niet ik ben de keukenprinses hoor, maar mijn Leflamand hihi.

Renesmurf zei

Prachtige foto`s van prachtige beesten! Een leuk verzoekje ingewilligd!

Ad zei

Frank, leuke katten. De rooie kater van Lokaalspoor 6 is ook lastig te fotograferen (ligt met dichte ogen op de bank te chillen). Onze labrador heeft moeite met poseren; ze komt steeds van haar plaats, richting de lens, om deze eens vakkundig af te zemen. Beide lokaalspoor-6-beesten geven op deze manier aan, zich niet voor promotionele doeleinden beschikbaar te stellen. Heftig?

Anoniem zei

Onbegrijpelijk dat jullie met twee tijgers in huis toch nog bezoek krijgen van een enkele watervogel.

Al kan ik mij voorstellen dat zo'n watervogel bij het zien van deze tijgers uit angst aan de ...... gaan.

Als jullie tijgers geregeld buiten komen zullen de reigers vast wegblijven?

Natuurlijk is het bij een flinke autowasbeurt altijd plezierig als er schoon water in de buurt is.

Vriendelijke groet,

FRANK103 zei

Hoi Rob,

de reigers en andere overdadig poep producerende fladderaars passen er wel voor op binnen bereik van Bips en Loki te komen, die inderdaad buiten rond lopen. Het gevogelte neemt van enige hoogte mijn gewassen automobiel onder vuur, met afschuwelijke gevolgen, heel hachelijk!