zondag 19 april 2015

Intermodellbau Dortmund deel 2


Als je op zo'n modelspoorbeurs rond loopt, dan zijn er spoorbanen

(kleine Amerikaanse stad - spoorbaan)


die je mooier of interessanter vindt dan andere.

(Nederlands plattelandsdorpje)


Er is ook echt een rangorde in modelspoorbeurzen,

(Zuid Afrikaanse spoorbaan)


op Ontrax in het Spoorwegmuseum zijn de mooiste spoorbanen te zien.Andere beurzen kunnen in de jaren

(Belgische hoogovens)


daarna soms die mooiere banen laten zien.

(Schaal Z lokloods met dubbele draaischijf)


Op de foto's bij dit bericht laat ik de banen zien die ik het mooiste vind.Absolute top vond ik een Belgische trambaan,daar waren zoveel details op te zien,je kon blijven kijken!Ook de Italiaanse spoorbaan vond ik erg mooi.De sfeer werd op een kleine ruimte goed gevangen.Voor Eggo laat ik ook wat materiaal op een grote schaal zien, door de nadrukkelijk aanwezige middelste stroomrailsvalt volgens mij met dit materiaal geen echt lijkende spoorbaan te bouwen.Hachelijk?

17 opmerkingen:

Sjoerd zei

Met andere woorden er was genoeg te zien daar...

francky spruytte zei

die Rumstse frituur trekt al heel vroeg op deze maandagmorgen mijn aandacht.
Heikel ?

FRANK103 zei

@sjoerd: inderdaad! Maar er Stonden helaas maar een paar spoorbanen.

@suske: die frituur trok ook mijn aandacht!

gerdaYD zei

Weerom zo'n knappe reeks over de modelbouw! Leuk detail: de vrouw met haar kind die rennend haar trein nog probeert te halen hihi.

Ad zei

@Frank, je hebt er duidelijk langer rondgekeken dan ik. Ik zie dat ik lang niet alles heb gezien . Dat geeft niet, ik kan het allemaal op jouw blog zien. Mooie reportage! Ziet er smakelijk uitšŸ˜„.

Paul zei

Wat je zegt over dat materiaal op grote schaal vind ik eerlijk gezegd ook gelden voor jouw Marklinrails met die metalen railbedding. Ook niet echt realistisch.

FRANK103 zei

@gerda: dat was eigenlijk ook de reden voor de foto, dat zijn die details die een spoorbaan leuk maken om te zien. Ander voorbeeld is de gasfles bij de rumste frituur.

@ad: bedankt! Ik heb de handel en de brandweerwagens en boten grotendeels overgeslagen. Het is keuzes maken!

@paul: dat ben ik helemaal met je eens, een overstap naar k-rails of c-rails gaat me echter teveel geld kosten, dat is het me niet waard. En eigenlijk vind ik de nostalgische metalen rails met hun kenmerkende gedender van de zware lokomotieven ook wel leuk. Ik koop ook de weinig realistische blikken 24 centimeter rijtuigen. De perfect op schaal zijnde rijtuigen van arrtitec, ls models etc kunnen niet op mijn m rails rijden. Het is keuzes maken, en ik ben er tevreden mee. Maar dat het niet zo realistisch eruit ziet, dat is duidelijk!

Kees zei

Hoi Frank, altijd genieten met de spoor berichten van jou, inderdaad het laatste grote spoor lijkt echt niet.
Groet Kees.

lionel lines fan zei

Welaan, dat maakt mij blij! Eerst een schone Amerikaanse baan, dan Vlaamse friet en als toetje een mooie Merkur baan!
Mijn zoon wilde per se naar de Auto RAI, dus ik was naar het verre westen gereisd en kwam er alras achter daar niet alleen te zijn. Nochthans veel glimmende ronde vormen mogen aanschouwen. Mijn zoontje werd helemaal hyper van de Mustang. Afijn ik was blijer in Dortmund geworden. Maar ja, je kroost wil ook wat. Dank voor de foto's.
Groet Eggo

FRANK103 zei

@kees: het is zeker d bedoeling de bezoekers van dit blog een plezier te doen met de berichten, anders kan ik beter iets anders gaan doen!

@eggo: je moet er soms iets voor over hebben, voor het grut. En een ford mustang is een mooie auto! En eerlijk gezegd vind ik dortmund minder indrukwekkend dan 6 jaar geleden, weinig koopjes en slechts een aantal echt fraaie banen. Ik ga dan vooral voor de gezelligheid naar dortmund, maar ik sta inmiddels open voor alternatieve gezellige uitjes!

Renesmurf zei

Ik vind het leuk om naar te kijken. En die kerk komt me erg bekend voor.

Albert y Mara fotoblog zei

De laatste twee foto's, kan je daar iets meer over vertellen Frank? Uit welke tijd stamt dit speelgoed?
Salu2 Albert

gerdaYD zei

Goede morgen!
Wat ze van het schilderij wilden weten was of het echt uit die tijd was en niet een latere kopie. En ja, hoor, het is uiteindelijk echt gebleken, dus ze weren er blij mee...

FRANK103 zei

@rene: dan ben je misschien in het plaatsje geweest dat ze hebben nagebouwd.

@ albert: dit is merkur, dat is compatible met Lionel. Het is schaal 1 of 0, het is volgens mij geqoon nieuw te koop bij gespecialiseerde winkels. Door de schaal is het in Nederland slecht verkrijgbaar. Met google kan je er veel meer over vinden en ook het blog van eggo staat er vol over!

FRANK103 zei

@gerda: ze waren er echt blij mee!

lionel lines fan zei

Klopt Frank,
Merkur is in Deventer verkrijgbaar bij een elektra-zaak (van de Schoor) en bij de importeur thuis (blik en speelgoed punt nl), die uiteraard samenwerken. Mij spreekt de stevigheid, de degelijkheid en de blikken entourage aan. De prijzen zijn redelijk, omdat het uit Tsjechiƫ komt en dus vinden wij Ollanders het aantrekkelijk. Mocht je ooit interesse tonen en naar Deventer togen; neem rustig de tijd, dergelijke aanschaffingen moeten heel heel rustig besproken worden.
Groet
Eggo

MarcStouten zei

Prachtige scenery!!!!!!