donderdag 28 mei 2015

Waar treinen zijn is rook?


Ik heb van mijn zwager Marco een analoge DB 151 gekregen en heb ook een DB 086 waarvan de rijeigenschappen (ESU decoder en permanent magneet) niet naar wens zijn.Dus heb ik een Marklin permanent magneet en decoder gekocht voor de 086, de ESU onderdelen gaan dan in de 151.De inbouw van de Marklin decoder ging echter niet helemaal goed, na een sfeervol kostbaar rookpluimpje is die naar de digitale jachtvelden.Dus heb ik me afgelopen (vrije) dagen  en avonden vooral gestort op de vakliteratuur.Naast een boek over de OBB heb ik via internet ook een boek gescoord over de wereldberoemde fotograaf O. Winston Link.Die maakte 's nachts flitsfoto's van treinen.Het kan dus even duren voor hier weer een bericht geplaatst wordt!Een geweldig filmpje over zo'n Amerikaanse krachtpatser staat op Youtube.

J611 rijdt weer!

Hachelijk?

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Dat is het risico van een hobby. Dan kan er wel eens wat in rook opgaan, of in ons geval neerstorten.

Kees zei

Hoi Frank, Ja in rook opgaan is minder leuk maar je heb er weer 'n mooie serie van gemaakt.
Groet Kees.

FRANK103 zei

@sjoerd: het neerstorten van treinen is ook nog hachelijker dan het in rook opgaan van een decoder, nu is het doorsnee vliegtuig natuurlijk niks anders dan een vliegende bus (korte trein voor op de weg)!

@kees: bedankt!

Renesmurf zei

Alles wat gebruikt wordt kan kapot, dat is jammer, maar het maakt het wel realistischer.

FRANK103 zei

@rene: dat is een waarheid als een koe, maar ik had liever deze decoder heel gehouden....

Albert y Mara fotoblog zei

Jammer dat dit nu moest gebeuren.
Spoorse Groeten Albert

francky spruytte zei

decoders die de geest geven en flitsfoto's bij nacht. Linke boel als je het mij vraagt.

gerdaYD zei

Hé, leuk om eens zo'n ding vanbinnen te zien, ongelooflijk hoeveel bedrading daar in zit! Hopelijk vind je snel wat er schort en kan je treintje weer vrolijk weer rook produceren!

Ad zei

Van fouten kun je leren. Soms moet er gewoon iets fout gaan, om uiteindelijk tot iets moois te komen. Even bij Harlaar langs en weer opnieuw beginnen. Frank sterkte met de verbouwing vaan de locs. Je moet nog de groeten hebben hebben van Willem uit Gouderak (3railforum). Ik heb pas iets van hem gekocht en ben bij hem langs geweest. Hij zei, dat hij via 3 railforum weleens contact met je had. Bij deze dus