maandag 12 oktober 2015

De bokkraan


De zolderspoorbaan is grotendeels af,ik besteed nu vooral tijd aan de aankleding van de baan.Figuurtjes die het maken van leuke foto's mogelijk maken.Zo vond ik dat bij de draaischijf een bokkraan ontbrak.Een kraan die gebruikt kan worden voor onderhoud aan de locomotieven.Het plakken van de kraan viel best nog tegen,het waren meer kleine onderdeeltjes dan ik had verwacht.Na het plakken volgt het schilderen van de kraan, roest en vuil.Daarna is de kraan op zijn plek gezet.De beurs in Genk had trouwensnog een leuk doosje figuren opgeleverd,een schaapsherder en zijn kudde.Zo wordt de baan steeds leuker!Hachelijk?

14 opmerkingen:

Kees zei

Hoi Frank, goed bezig weer. Mooie tafereeltjes heb je er weer bij. Al bij zal ook dit weer 'n mooie eind resultaat opleveren.
Groetjes kees.

Erik zei

Het begint er steeds meer op te lijken!

Sjoerd zei

Dat ziet er keurig uit. En inderdaad leuke dingen om te fotograferen.

Albert y Mara fotoblog zei

Wat een engelengeduld heb jij om die kraan in elkaar te zetten. Een leuke aankleding van je baan, ik weet wat dit aan geld kost, maar het maakt je modelbaan veel mooier en af. Plezante foto's. Hopelijk t.z.t. nog meer. Met spoorse groeten Albert

FRANK103 zei

@Kees: bedankt!

@neef: dat is de bedoeling!

@sjoerd: ja, sommige van deze figuren kosten iets meer, maar dat zijn ze ook waard!

@albert: door de uitgaven door de tijd te spreiden is het goed te doen hoor, een lok kost een veelvoud van een bouwdoos. Er komen zeker meer foto's!

francky spruytte zei

Een spoor met een herder en zijn kudde schapen klinkt nogal evangelisch. Heikel ?

FRANK103 zei

@suske: zeker! Zo'n modelspoor baan is een heel religieus gebeuren! Een kerkje mag zeker niet ontbreken.

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Dat ziet er erg mooi uit. Prachtig al die kleine miniatuur locomotieven en alle toebehoren. Geweldig om te zien. Mooi gefotografeerd.
Ben zelf machinist op goederentreinen. Dus dit spreekt mij wel aan.

Groetjes, Marco

FRANK103 zei

@marco: welkom op dit blog, ik heb meteen een blik op jouw weblog geworpen, schitterende dierentuinfoto's! Ik heb jouw weblog bij mijn lijst te bezoeken internetsites geplaatst! Vrgr Frank

Renesmurf zei

Ja, hoe verder je inzoomt des te beter je ziet dat het miniatuur is.
En op zich is dat wel leuk, natuurlijk.

FRANK103 zei

@René: het blijven modelletjes, het gaat mij te ver om met een vergrootglas de gezichten te schilderen etc.

gerdaYD zei

Mooie nieuwe speeltjes heb je er bij Frank! Hoewel, bij een fervent modelspoor-liefhebber zoals jij mag je het misschien niet over 'speeltjes' hebben, dit is het serieuze werk hé...

Ad zei

Frank, de zolderbaan is een baan van formaat aan het worden. Ziet er goed uit!

FRANK103 zei

@Gerda: eigenlijk is het hele leven serieus, je mag daar iet te licht over denken! Ook de modelspoorhobby is een heel serieus gebeuren, daar waar de techneut in de man boven komt drijven! Het gaat dan ook niet om speeltjes, maar om scenery.

Wat je dus ook heel serieus uit moet spreken, niet zoiets als scenerihihihihihi! Dan zou de willekeurige toehoorder wellicht denken dat je zere neus bent, in plaats van serieus. En dat is heel hachelijk. Of, als je iets minder serieus bent, hahahahahachelijk.

@Ad: bedankt! Ik doe mijn best. Serieus!