woensdag 30 december 2015

De 189


Voor mijn verjaardag had ik van mijn ouders en van mijn broer Rob en zijn familie cash gekregen om een mooie modelspoor-aankoop te doen.Bovenaan de wensenlijst stonden de Duitse bouwserie 150 en de Nederlandse 189.Die 189 stond van Roco voor een aangename prijs te koop bij meneer Harlaar in Badhoevedorp,de 150 in beige-blauw van Marklin is niet meer leverbaar en de 189 van Marklin kost zo´n 300 euro.Omdat mijn voorkeur toch uitgaat naar locomotieven van Marklin ben ik Marktplaats af gaan struinen tot ik een schappelijk geprijsde 189 (Marklin 39890) gevonden had.Na wat mailwisseling waren een prijs en afhaaldatum afgesproken.En zo heb ik gisteren deze 189 gekocht, een model met een softdrive sinus motor, uiteraard volledig metalen kap, toeter als geluidsfunctie en grootlicht.De 189 zie ik dagelijks rijden voor lange kolentreinen

(189 bij Sloterdijk Westhavens)


van de OBA in Amsterdam naar Duitsland.

 (189 te Uitgeest met kalktrein)

De bouwserie 189 is een lok van het type Eurosprinter van Siemens en is gebouwd vanaf 2003.

(Marklin Duitse bouwserie 152)


De bouwserie 152 is de eerste Eurosprinter en werd vanaf 1992 gebouwd (de ES 64F), de 189 is een Eurosprinter geschikt voor 4 stroomsoorten en kan zowel voor goederentreinen als voor reizigerstreinen worden gebruikt.

(Marklin Oostenrijkse bouwserie 1016)


Ook de Taurus is een lok van het type Eurosprinter (ES 64 U4). De 189 027 behoort tot de loks van de bouwserie 189 die toegelaten zijn in Nederland.

(Vóór Marklin 186 hobbylok, achter Marklin 189)


Op de foto´s zijn ook duidelijk de verschillen te zien met de bouwserie 186,de Traxx van Bombardier, waarvan 4 exemplaren rondrijden op de spoorbaan.De Eurosprinter is sinds 2007 vervangen door de Vectron, de bouwserie 187.Die staat vanaf heden op het wensenlijstje.....Hachelijk?

12 opmerkingen:

Kees zei

Hoi Frank, Wat 'n beauties. Ik wens je vanaf deze plaats 'n goed en gezond 2016.
Groet Kees d. W.

Ad zei

Ha Frank, mooie aankoop gedaan, man! Ik heb h'm ook via Marktplaats gekocht. Dan is de prijs een stuk aantrekkelijker. Echt een dijk van een loc. Heeft vanmiddag nog op mijn baan gereden (onder regie van de ECoS 2. Ik ben volop bezig met de in bedrijfstelling ervan. Veel plezier met je 189!

MarcStouten zei

Mooie loc. Kun je aardig
Wat nsr super race bolides van kopen. Hachelijk is dat.

FRANK103 zei

@Kees: bedankt en ook een fijne jaarwisseling!

@ad: bedankt! Marktplaats scheelt een heleboel met de winkel, maar dan haal ik de lok liever wel op. Ben benieuwd hoe de Ecos bevalt, dat zou ook wel een opvolger kunnen zijn van mijn 6021!

@marc: ongeveer 2 nsr porsches, maar de aankoop van deze 189 sluit de aankoop van een nsr porsche niet uit.

Renesmurf zei

Ja, ze hebben ook allemaal eigen namen he, met nummers en zo.
Als dat maar goed gaat, en dat gaat het. vast.

gerdaYD zei

Wow, dit is beslist een mooie, kleine replica van het echte werk. Lief van hen jou zo'n bon te schenken waardoor je zo'n loc kopen kon die beslist een aanwinst voor je toch al mooie spoorbaan is!
Fijne overgang van oud naar nieuw straks Frank, geniet er van...

robalberts zei

Fijne jaarwisseling en veel spoorplezier in 2016.

Opgeruimde groet,

Mirjam Kakelbont zei

Ik zal toch eens aan mijn broer vragen of hij een kijkje wil nemen op jouw blog. Hij scheurt dagelijks/wekelijks met de trein naar Duitsland en terug. Zijn favoriete loc is een "Diana" maar het heeft er alles mee te maken dat zijn vrouw zo heet ;-)
Je schrijft zo aanstekelijk over het materieel dat zelfs ik een exemplaar aan zou willen schaffen.
Bedankt voor je bezoekjes en reacties op mijn blog het afgelopen jaar. Ik heb ze met plezier gelezen.
Nog een heel fijne jaarwisseling en dat je maar veel mag "sporen" in 2016. Alle goeds en tot blogs!

FRANK103 zei

@René: die nummers zijn juist bedoelt om de lokjes uit elkaar te houden, en niet om ze bijvoorbeeld op hun nummer te zetten!

@gerda: ik ben er ook erg blij mee, wat volgens mij wel uit het stukje blijkt! Beste wensen voor 2016!

@Rob: bedankt en beste wensen ook voor 2016!

@Mirjam: jouw broer is hier van harte welkom! De 1501 Diana staat hier ook ergens op het weblog, die heb ik wel een aantal keer gezien! Beste wensen voor 2016!

Ad zei

Frank, de ECos 2 bevalt tot op heden erg goed. De handleiding is wel duidelijk; maar je moet wel steeds switchen. De volgorde vind ik niet logisch. De Nederlandstalige handleiding kun je overigens download vanaf de site van de importeur voor de Benelux.

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Wat een fantastische foto's.
Mooi die 189 lok. Hier rij ik dus zelf dagelijks als machinist op.

Groetjes, Marco

FRANK103 zei

@ad: ik heb helaas de staatsloterij niet gewonnen, een nieuwe centrale blijft laag op mijn wensenlijst staan.

@marco: ik zit nu groen van jaloezie achter mijn laptop. Of groen omdat ik teveel oliebollen heb gegeten. Hoe dan ook, het lijkt mij geweldig om met zo'n 189 en een lange sleep goederenwagons rond te rijden!