woensdag 9 december 2015

Sinterklaas en treinen


Het was hier afgelopen week stil op het blog, de week voor Sinterklaas.Naast dat er surprises gemaakt moesten worden, had ik toch een stille hoop mee naar Spanje te mogen met de Goedheiligman.Misschien was het dat ik in mijn zwembroek klaar zat toen zaterdagavond de Sint voor de deur stond,maar ik mocht niet mee.Dus had ik dinsdag bij meneer Harlaar


een nieuwe Märklin decoder

(De oude 81 wordt voorzien van een hoogvermogen motor)


en een motor ombouwset gekocht,

(de 86 wordt voorzien van een nieuwe decoder)


en 's avonds was neef Erik er om deze deskundig in te bouwen.Ja, ook neef Erik mocht niet met de Sint mee naar Spanje.Het ombouwen ging voorspoedig zodat rond 22.30een tweetal locomotieven weer vrolijk een rondje konden draaien.Hachelijk?

15 opmerkingen:

Sjoerd zei

Daar had ik ook wel eens naar toe gewild, of zouden we dan als zwarte piet terugkeren...

Ad zei

Ja Spanje, lijkt ook wel een goed idee. Misschien dit jaar wat minder braaf zijn. Bijv.een v/d Preiser Pieten van de zolderspoorbaan aan een seinpaal vastbinden. Wie weet is dat de laatste zet om naar Spanje te worden gestuurd.

FRANK103 zei

@sjoerd: denk het wel, anders heet je ook geen zwarte piet, maar bijvoorbeeld gele piet, rode piet of smurf. Hachelijk?

@ad: dat is zeker een optie, net als een piet aan de slagboom van de spoorwegovergang binden. Je moet er iets voor over hebben!

Albert y Mara fotoblog zei

En wij komen juist terug. Die oude baas naar Spanje en wij naar Nederland. Stuivertje wisselen noemen ze dat toch.
Salu2 Albert

FRANK103 zei

@Albert: inderdaad! De reis per modern vliegtuig is ook een stuk beter en sneller dan met de stoomboot!

gerdaYD zei

Wow, jij bent niet alleen een fervent treinliefhebber, van techniek heb je precies ook kaas gegeten! Het binnenste van zo'n loc ziet er imo heel ingewikkeld uit, maar het is jullie toch maar mooi gelukt die niet alleen op de sporen te krijgen edoch ook nog te laten rijden!
En dat allemaal... in je onderbroek! *wink, big smile*

Ad zei

He Frank, ik heb in m'n DB B221 ook zo'n nieuwe MFX decoder ingebouwd. Met de Mobil Station 2 doet ie het prima. Op baan, bestuurd door de Intellibox, doet niks. De NS 186 heeft ook een MFX decoder en die levert geen problemen op.

Kees zei

Ha frank. dat is nogeens een aanwinst, prachtig materiaal.
Groeten Kees d W.

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Nou dat is dan best lullig. Zit je klaar in je zwembroek en mag je nog niet mee...haha..!!
Goed dat je jezelf maar even hebt verwend met deze mooie aankopen. Daar heb je veel langer plezier van.

Groeten, Marco

Renesmurf zei

Wat een prachtkerel is het toch, die Sinterklaas! En zijn zwarte pieten natuurlijk ook.

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Als ik jouw mooie serie foto's van de sint én de locs zo bekijk mag het voor jou alles dagen sinterklaas zijn denk ik. Ook als je die heilige man een handje moest helpen door zelf voor je geschenkje te betalen hihi.
OT: ik ben het volkomen eens met jou, de 'Atlantic' is eigenlijk de mooiste locomotief die ooit gemaakt werd, imo althans. Ik hoop dat jij er ooit eens een model voor je spoorbaan voor vindt!

Terrence Weijnschenk zei

Wat een fantastisch leuke hobby, Frank! En waarom was jij niet met Gerda in het treinmuseum dat zij onlangs bezocht? ;-) Goed weekend en veel speelplezier!

gerdaYD zei

Hihi, de vraag van Terrebel hierboven... ja Frank, waarom was je er niet bij die dag? Haal de schade maar snel in want daar zal je je hart kunnen ophalen!

francky spruytte zei

Als ik meega naar spanje eindig ik vast en zeker als een benidorm bastard. Heikel ?

FRANK103 zei

@gerda: in mijn zwembroek, die geurt naar chloor, dat is toch plezieriger dan de geur van een gebruikte onderbroek....

@ad: je zou denken dat juist een intellibox alle decoders kan aansturen, ik denk dat je daar iets verkeerd ingesteld hebt. Met de ms1 en met de 6021 heb ik hier geen problemen.

@kees: bedankt!

@marco: ik had me wel verheugd op een reisje naar Spanje, hoewel de Spaanse spoorwegen me niet erg boeien. Die zwembroek, dat ga ik volgend jaar anders doen!

@rene: het is een bijzonder vriendelijk man, deze Sint. En zijn Pieten zijn ook voorbeldig!

@gerda: VanBiervliet heeft er een model van gemaakt, erg fraai. Maar helaas ook kostbaar. Maar soms loop je wel eens tegen aanbiedingen aan.....

@terrebel: tja, als Gerda had verteld dat ze ging, maar ik ga nu komend jaar maar een dagje!

@gerda: het 3ralforum wil e een dag naar toe, dan ga ik zeker mee!

@suske: jij hoeft niet mee naar Madrid om een bastard te worden, heel Roeselare zit nu toch al met dichtgeknepen billen achter de voordeur als jij voorbij fietst? Heel heikel!