zondag 10 januari 2016

Rijswijk deel 1


We zijn vandaag naar de treinenbeurs in de Broodfabriek in Rijswijk geweest.Een geslaagd bezoek, zeker gezien de nuttige aankopen!Eén aankoop springt er wat mij betreft uit,het wagonnetje van Artitec met een hondekop kop.Een wagonnetje dat volgens de opschriftenniet vervoerd mag worden.Voor de vorm heb ik nog gevraagd ofhet wagonnetje wel op mijn Marklin rails kan rijden.Hachelijk?

13 opmerkingen:

Sjoerd zei

Het levert in ieder geval een mooie kopfoto op...

FRANK103 zei

@sjoerd: zoiets foto zat me al in de kop.

Mirjam Kakelbont zei

En waarom zou het niet vervoerd mogen worden?
Je begrijpt: van treinen heb ik geen verstand. Wel van appelgebak met slagroom. Dát ziet er pas hachelijk uit!

FRANK103 zei

@mirjam: ik denk dat de lading zo niet goed vast zit, door de rijwind kunnen dan ongelukken gebeuren. Maar veel belangrijker is dat je verstand hebt van appeltaart, daar gaat het toch om!

Renesmurf zei

Ja, maar net waar je van houdt he, ik zie dingen liever als ze klaar zijn.

gerdaYD zei

Wat een merkwaardig ding is dit, wow, je hebt dus weer een mooie aanwinst voor je al uitgebreide spoorbaan! Het bezoek aan die beurs heeft je bovendien nog iets opgeleverd: een lekker toetje! En ik hoop dat de hele komende, nieuwe week je even goed zal smaken Frank!

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Nou als ik al die lekkernijen zie, dan zijn die treinbeurzen niet verkeerd..haha...!!
Grappige foto van dat wagonnetje met die kop van mat 54. Daar heb ik vroeger nog aan gesleuteld in de werkplaats te Leidschendam toen ik daar nog werkte.

Groeten, Marco

francky spruytte zei

Als kattenliefhebber ga ik voor de vette hap aan het begin van dit logje. Heikel ?

Ad zei

Ha Frank,
Mooi inkoppertje die appeltaart. Jij weet altijd weer het nuttige met het aangename te verenigen. Ge woon een kwestie van je kop (uh, sorry, je hoofd) erbij houden. Die hondekop misstaat helemaal niet op de zolderspoorbaan. Zit er misschien nog een Piko treinstel aante komen, of heb je die al?

lionel lines fan zei

Een bijzonder geval zo'n apekop op een platte wagen met gesloten ramen. De trein van mijn jeugd en nu langzaam uitgefaseerd, gesloopt en omgesmolten. Aangezien Nederlanders eigenwijs zijn, ben ik er van overtuigd dat je er wel mee gaat rijden!
Groet
Eggo

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. En, al uitgespeeld met je nieuwe aanwinst? Eigenlijk denk ik dat niet want daar zal je nog veel en lang plezier aan beleven!

Albert y Mara fotoblog zei

Als modelbaan-rijder zeker een mooie en toch ook wel aparte aanwinst. Wat ik veel mooier vind is het boek "Spoortocht langs oude en nieuwe NS stations" in Noord- en Zuid Holland en Flevoland. Nieuw gekocht? Of voor een leuke prijs 2e hands? Tot blogs. Spoorse groeten Albert

FRANK103 zei

@René: eerst moet iets gemaakt worden, voor het klaar is, dat is logisch!

@Gerda: het is een kop van een hondekop, die als reserve is geplaatst op een wagonnetje.

@Marco: het bezoeken van treinenbeurzen is afzien, leuk dat je aan hondekoppen hebt gesleuteld, dat moet toch al een behoorlijke tijd geleden zijn geweest!

@Francky: dat is zeker heikel!

@Ad: er staat hier zeker een Piko hondekop, die mag niet ontbreken op een bijna realistische moderne NS spoorbaan!

@Eggo: ik was wel van plan er mee te gaan rijden, maar gezien de prijs van het wagonnetje en de kwetsbaarheid van de kop is het misschien verstandiger dat niet te doen! Maar rangeren in het depot met de wagon ga ik zeker doen!

@Gerda: dagen vliegen voorbij zonder dat ik tijd heb om aan de spoorbaan te knutselen. Uitgekeken op de nieuwe wagon ben ik ook zeker niet. Maar alles op z'n tijd!

@Albert: ik kan soms lang doen over en beslissing, heb ik iets echt wel nodig en is het nuttig? Over dit tweedehands boek (12,50 euro) heb ik niet nagedacht, die heb ik direct gekocht. Uiteraard vooral vanwege de stationnetjes in Noord Holland, waarvan foto's geplaatst zijn en waarover een boeiend stukje tekst staat.