donderdag 28 april 2016

De stalen D van Artitec


Zo'n wagon die echt niet mag ontbreken op de zichzelf respecterende Nederlandse modelspoorbaan is natuurlijk de stalen D.En een stalen D is, zoals jullie ongetwijfeld weten,een bagagewagen die mee rijdt in een getrokken personentrein!Nu was er één probleempje, er was geen betaalbare stalen D in de handel.En een Duitse bagagewagen past dan toch niet echt achter een NS trein.Recent heeft echter de Nederlandse fabrikant Artitec de stalen D uitgebrachten heb ik dinsdag een exemplaar gekocht,echt een schitterend rijtuig.Hachelijk?

12 opmerkingen:

Renesmurf zei

Daar doen ze het allemaal voor he, voor jouw plezier!

FRANK103 zei

@rene: niet voor mij persoonlijk, maar voor de modelspoorder! En dat waarschijnlijk om geld te verdienen....

Ad zei

Mooie aankoop voor spoorbaan. Ziet er echt prachtig uit. Ik heb zelf nog geen ervaring met Artitec op Märklin-rails. Zijn de rijeigenschappen goed (ook op de wissels?). Veel plezier met de stalen D!

gerdaYD zei

Oooo en joepie, je hebt het al zo lang begeerde kleinood nu dus eindelijk in je bezit, blij voor je! En ook een beetje blij voor mij, zo kon ik door je foto's ook eventjes met je meegenieten...

Sjoerd zei

Niet hachelijk, maar logisch...

Kees zei

Ha Frank, inderdaad een mooie wagon, een goede beslissing weer.
Groet kees.

FRANK103 zei

@ad: er zitten marklin wielen onder deze wagon, hij zit in een sleep met 2 roco blokkendoos rijtuigen, een roco bolkop en een artitec ovaalramer. Dat rijdt heel goed! Ik denk dat deze wagon ook goed combineert met plastic marklin rijtuigen, maar niet met blikken 24 cm rijtuigen. Maar dat ga ik ook even proberen.

@gerda: graag gedaan, ik ben blij dat deze aankoop voor zoveel vreugde zorgt!

@sjoerd: zeker! Het wiel is rond!

@kees: bedankt!

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Mooie foto's van deze wagons.
En wat een geweldige locomotief. Super!!

Groeten, Marco

FRANK103 zei

@marco: mijn collega Frank102 was ook onder de indruk van die stoomlok, een bouwserie 50 die na WO2 een paar jaar in Nederland gebruikt werd. De grijze kleur (fotografie kleur) speelt een belangrijke rol?

Paul zei

Mooi!!!!

francky spruytte zei

En geen vettige hap om dit te vieren ?
Heikel !!!

FRANK103 zei

@Paul: bedankt

@suske: telt appeltaart als vette hap? Ik heb appeltaart gegeten.