zaterdag 23 april 2016

Intermodellbau 2016


Intermodellbau in Dortmund is de grootste modelbouwbeurs van Europa,een beurs die zeker de moeite waard is om te bezoeken.Daarom gingen we voor dag en dauw richting Dortmund, met een eerste koffiestop, hoe kan het anders, bij wegrestaurant Hunxe.De bijna lange rijen bij ingang West wekken de indruk dat de beurs bijna druk is.Richard en Stephan gaan alle hallen van de beurs bekijken, ook de boten, vliegtuigen en afstand bestuurbare auto's.Erik en ik storten ons op de treinen.Het goed bekijken van de hal met treinen kost uren,slechts een eenvoudige doch voedzame versnapering weet ons los te rukken van de treinen.Naast een hal met koopjes is er een hal met fabrikanten, zoals natuurlijk Marklin, Roco en Bemo.Een deel van de nieuwe modellen is al te koop,verleidelijk zien ze er zeker uit!Zelfs deze Roco fantasie 1100.Een deel van de modelspoorbanen en andere modelbouw bekijken we ook nog, het is echter sneller 18.00 dan verwacht,de beurs gaat dicht en de overwegend mannelijke bezoekers vertrekken met nuttige aankopen.Ook Stephan heeft een mooie grote doos met inhoud gekocht.Op de weg naar huisstoppen we bij Emmerich voor een gezonde avondmaaltijd.Erik is zo van slag van alle koopjes dat hij zelfs twee slamaaltijden heeft besteld,een heel konijnengezin zou er een maand van kunnen eten!Mijn aankopen zijn een setje stroomvoerende koppelingen, een 52VA trafo en een drietal beige blauwe intercity wagens.Die intercity wagens vormen met het duo dat ik al had een complete sleep, een jarenlange wens is vervuld.De Rheingold is dankzij de stroomvoerende koppelingen ook beter inzetbaar.Nu eens op zoek naar een beige blauwe 110!Hachelijk?

10 opmerkingen:

Sjoerd zei

Een mooi tochtje uit, jammer dat een dag dan niet langer duurt.

FRANK103 zei

@sjoerd: ik was aan het einde van de middag blut, dus klaar met speuren naar koopjes. Helaas!

Ad zei

Het is een wel bestede dag geworden Frank, nuttige aankopen, gezonde voeding, een dagje uit met gelijkgestemde hobbyisten... Geweldig toch! Daar kun je weer lang op teren... Alleem die weblogkop moet je veranderen. Man je jaagt de mensen de stuipen op het lijf. Menig trouwe lezer durft de volgende keer niet meer te kijken.

Kees zei

Hoi frank mooie aanwinst heb je er weer bij, Deze uitstapjes zijn meestal wel dure dagen, maar je heb er dan wel wat voor.
Groet kees.

Renesmurf zei

Ik hou zelf niet zo van beurzen. Maar je had er een leuk welbesteed dagje aan.

FRANK103 zei

@ad: ik durf zelf inmiddels ook niet meer op mijn blog te kijken!

@kees: ik had een bedrag gepind en mij voorgenomen niet meer uit te geven, dat is gelukt!

@rene: deze beurs vind ik wel leuk, vol dingen die ik boeiend vind. Maar er zijn ook genoeg beurzen die ik niet leuk vind!

Ad zei

@Frank, da's pas echt hachelijk!

gerdaYD zei

Wow, nu begrijp ik dat het op je blog even stil was, je hebt daar je hartje kunnen ophalen én je portemonnee mogen opentrekken *wink, big smile*. Maar ik heb de indruk dat je kompanen nog dieper in hun beurs hebben getast! Hoe dan ook, het werd dus een schitterende dag voor jullie, waarbij één van je dromen in vervulling is gegaan...

FRANK103 zei

@ad: zeker!

@gerda: dinsdagavond naar Erik, woensdagavond Idols kijken en donderdagavond waren we op weg naar huis, nee, veel tijd om te bloggen heb ik soms niet.
Erik en ik hadden dezelfde uitgaven gedaan, Richard had niet veel wensen maar dat werd gecorrigeerd door Stefan, met 2 lokomotieven en een rc auto. Ik ben heel blij met mijn asnkopen, en het was een hele gezellige dag, top dus!

francky spruytte zei

Als jullie de volgende keer zo'n beurs bezoeken zal ik Bunny ons niet zo kleine dwergkonijn met je meegeven Kan het beest zich uitleven in die slaatjes. Hopelijk ontspoort het niet door teveel te eten. Penibel ?