maandag 16 mei 2016

De broeders van het rechte spoor


Op het 3railforum zijn regelmatig verhalen van Tony, die hier trouwens niet genoemd wil worden, te lezen over zijn klusjesman Carl,die de spoorbaan aankleed, en die daarbij een beetje geholpen wordt door een aantal kloosterbroeders.Toen meneer Huider van de modelspoorwinkel Huider in Heerhugowaard belde dat mijn Artitec perronaankleding binnen was, heb ik ook een setje broeders van Preiser meegenomen.De perronaankleding heb ik gisteravond op de baan geplakt,een moderne kaartjenautomaat en bijbehorende paal om in te checken.En als je dan toch sfeerplaatjes aan het maken bent,waarom ga je dan niet door?Uiteraard van de fotograaf die fotogenieke treinen ziet.En dames.En van een stel kloosterbroeders die bij Bob de B, neef van Carl, klagen over Tony.Hachelijk?

13 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik zie die fotograaf is mobiel, of heb je er daar meer van...

FRANK103 zei

@sjoerd: ik heb de duurdere preiser poppetjes op een doorzichtig plastic plaatje gelijmd, die zijn dus mobiel en kan ik zo plaatsen dat ze het best op de foto komen.

Renesmurf zei

Iedereen reist, en vele per trein, ook groepen! Ja, dat is leuk, dat is echt.

Ad zei

Wunderbar! Niet alleen mooie foto's; maar ook nog eens op geinige manier 'aan-elkaar-gepraat' Toll, zo doorgaan Frank!

FRANK103 zei

@rene: ik heb hier nog nooit zo'n horde monikken gezien, wat niet wil zeggen dat ze er niet zijn.

@ad: vielen dank! Maar het gaat hier uiteraard om een waargebeurd verhaal, dat echt gebeurd is. Dat maakt het echt!

gerdaYD zei

Niet alleen heb jij een uitgebreide spoorbaan, het wolk dat er loopt mag er ook zijn! De popjes geven het iets speciaals, je krijgt een idee van de schaal en het vrolijkt de boel beslist op!

Kees zei

Ha Frank, mooie serie weer, de perrons zijn zo weer mooi aangekleed.
Groet Kees.

FRANK103 zei

@Gerda: bedankt. Ik ben altijd op zoek naar fotogeniek volk om leuke plaatjes te kunnen maken.

@kees: bedankt!

francky spruytte zei

Vooraleer ze met de verbouwingswerken van het station hier begonnen was er een cafetaria waar je ook een relatief vettige hap kon achter de kiezen slaan. Hoe zit dat op je spoorbanen : kunnen de reizigers een vette hap kopen ?

FRANK103 zei

@franky: vlak naast het station bevindt zich een mcdonalds restaurant, een aantal treinen is voorzien van een restauratiewagon. Bij het kasteel is een bierfeest met enkele etenswarenstalletjes. De preisers hebben geen honger!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Ik weet niet of die paters de werkman wel effectief helpen, met gebeden alleen kom je er niet hoor! *wink, big smile*

Albert y Mara fotoblog zei

Vooral die laatste foto met al die paters vind ik super èn geweldig. Wij zijn vandaag naar Antwerpen o.a. voor dat mooie station maar ook voor de mooie gebouwen in de stad. We gaan met de trein.
Met spoorse groeten Albert

FRANK103 zei

@Gerda: ik vrees dat ze hem alleen van zijn werk houden Gerda. Heel hachelijk!

@Albert: Veel plezier in Antwerpen Albert, ik ben daar eigenlijk nog nooit geweest. Die foto met de broeders is ook mijn favoriet.