zondag 29 mei 2016

De koopjes bij Harlaar


Ieder jaar houdt meneer Harlaar een paar weken vóór vaderdag een koopjesmiddag.
Die koopjesmiddag was vanmiddag en geheel toevallig was ik in de buurt.De regelmatige bezoeker van dit blog weet vast dat mijn interesse vooral ligt bij de Duitse eenheidslokomotieven van de bouwseries 110, 140, 141 en 150,en de daarvan afgeleide modernere bouwseries 103, 111 en 151.Nu zag ik tussen de koopjes de Roco 150 liggen voor 99 euro en een Marklin 150 voor 199.En dan is 199 fors goedkoper dan de normale winkelprijs van deze machines,zoals jullie op deze foto's kunnen zien.Nu moest ik kiezen tussen de Roco E50 (periode 3), de 150 (periode 4)en een Marklin 150 nieuwrood met telex en sound.Mijn keuze is gevallen op de Roco 150,een lok die er zeer netjes en gedetailleerduitziet en goede rijeigenschappen heeft.Alleen de railing op de neus moet ik nog plaatsen, maar dat doe ik wel met vaderdag,als de lok officieel op de spoorbaan beland.De machinist is er in ieder geval klaar voor!Hachelijk?

15 opmerkingen:

Renesmurf zei

Ja, overal moet aan gedacht worden, dat maakt het leuk.

Kees zei

Ziet er weer goed uit Frank.
Groet Kees.

FRANK103 zei

@rene: zo zie je dat het knutselen aan een modelspoorbaan nog aardig wat diepgang heeft!

@kees: bedankt. Ik ben binnenkort op vaderdag dan ook erg blij met deze keuze.

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Wat leuk om daar te zijn geweest. Er lag genoeg moois uitgestald zo te zien.
Prachtige locomotieven.
Jij hebt in ieder geval alvast een mooi Vaderdag cadeau voor jezelf gescoord. Mooie lok.

Groeten en veel plezier met je nieuwe aanwinst,
Marco

Sjoerd zei

Je hebt in de loop van de tijd een aardige verzameling opgebouwd.

FRANK103 zei

@Marco: bedankt, ja, er lag daar veel mooi's, maar ik beperk me toch wel tot lokomotieven van een bouwserie die ik nog niet heb en die in de verzameling passen, een zoveelste traxx ga ik niet kopen. Een nummer of kleurvariant van een lok die ik al heb ook niet. Bovenaan mijn wensenlijst staat nu een bugelfalten 110, de 37013. Maar dan wel een betaalbare tweedehands.

@sjoerd: dat klopt, met 2 nieuwe locomotieven per jaar gaat dat vanzelf. Met deze 150 heb ik nu van alle eenheidslocomotieven een exemplaar, ik zal er na vaderdag een foto van maken.

Albert y Mara fotoblog zei

FELICIDADES Frank met je nieuwe DB 150 lok. Toen ik dit las ging mijn hart even wat sneller kloppen want begin jaren 80 had ik een groene 151 van Fleischmann op mijn baan rijden.
Met spoorse Groeten Albert

Ad zei

Frank, ik denk dat je goede keuze hebt gemaakt. Een prachtige loc voor een betaalbare prijs. Was het maar vast vaderdag! De serie eenheidslocomotieven van jou is bepaald geen eenheidsworst. Gratuliere dich!

FRANK103 zei

@Albert: een 151 staat hier ook al een aantal jaren op de spoorbaan, wel een model van marklin. De 151 is een verbeterde 150 en telt niet als eenheidslok, maar is ook erg fraai om te zien!

@ad: ik zal na vaderdag een uitgebreid bericht plaatsen over de eenheidslokomotieven! De roco rijdt bijzonder goed.

gerdaYD zei

Wat een meevaller voor jou Frank: niet alleen kom je de begeerde locomotief kopen, je deed dat dan nog aan een heel schappelijke prijs, in elk geval goedkoper dan in de winkel. Blij voor je!

FRANK103 zei

@gerda: nou, meneer Harlaar is een winkelier, met een treinenwinkel. Het was een aanbieding van de winkel. Dwz garantie en een kassabon. Maar zeker een mooie lok tegen een aangename prijs!

Mirjam Kakelbont zei

Dat wordt lang wachten tot het Vaderdag is (-: Maar je hebt er weer een mooie loc bij. En 199 euro minder scheelt je een tiet met geld.
Groetjes

FRANK103 zei

@Mirjam: het duurt inderdaad erg lang tot het vaderdag is, ik zou dat graag anders zien...

francky spruytte zei

Nu het grut veel zakgeld geven zodat ze dit allemaal voor je kunnen kopen tegen vaderdag.

FRANK103 zei

@Francky: als ik ze veel zakgeld geef kunnen ze alsnog besluiten iets anders te kopen. Ik koop het dus gewoon zelf en hoeven ze het alleen te geven. Veiliger mehode, dacht ik. Hachelijk?