zondag 26 juni 2016

Naar de zolder


Laurent, die hier trouwens niet genoemd wil worden, van het 3railforum, had een nieuwe Marklin locomotief gekochten mij via de mail gevraagd of hij een avondje langs mocht komen om de lok uit te proberen.Dat mocht en dus stond niet veel later de nieuwe 101 van Laurent op de spoorbaan, voor een sleep bijbehorende tandpastarijtuigen.Dan had Laurent ook een tweetal 189 mee, de NS uitvoering en een Oostenrijkse uitvoering.Het was Laurent opgevallen dat bij zijn exemplaar de ruitenwissers anders gemonteerd zijn dan bij de andere uitvoeringen van deze lok.De twee rode 189 mogen in tandem de sleep kolenbakken trekken,de maximale lengte van de sleep blijkt 14 wagons te zijn.Ter afwisseling mag de OBB lok dezelfde sleep alleen trekken.Ook de 139 van Laurent mag een aantal rondjes rijden,om duidelijk te laten zien dat een 139 er heel anders uit ziet dan een 140 heb ik die ernaast geparkeerd.Als ter afsluiting de 101 nog even de benen mag strekken is een gezellige avond helaas weer ten einde.Hachelijk?

13 opmerkingen:

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Kijk dat is gezellig en zeker als ze hun eigen materieel meenemen. Erg leuk!!
Prachtige opnames. Leuk om ook die 189 lokken te zien (waar ikzelf natuurlijk in het echie mee rijd). Grappig ook die oplettendheid over die verschillende ruitenwissers.
Je hebt een prachtige spoorbaan hoor Frank!!

Groeten, Marco

Ad zei

Ha Frank, mooie reportage weer. Ik blijf een zwak voor de serie 101 houden. Al zijn de andere locs natuurlijk ook pareltjes.

gerdaYD zei

Wow, dat is geen spoorbaanTJE meer hoor, hier is veel werk én geld in gekropen, wat een heerlijke hobby moet dat zijn... En jj Frank, hebt er weer een schitterende serie foto's van genomen!

Sjoerd zei

Zo kun je inderdaad mooi een paar uur zoet zijn...

MarcStouten zei

Foto no7 is mooi. Mooi beeld van hele baan

FRANK103 zei

@marco: ik zal komende tijd zwaaien naar iedere 189 op Sloterdijk, hoe bedenkelijk dat ook klinkt...

@ad: die 101 straalt ook een brute kracht uit die veel andere series missen! Hij haalt het niet bij de 103, maar staat zeker in mijn top 10!

@gerda: er is zeker een boel in die spoorbaan gestoken, maar met 1 bij 4 is het wel een baantje. Voor een echte baan heb je het over 1 bij 5, denk ik. Zoiets luistert heel nauw!

@sjoerd: inderdaad!

@marc: van het baantje! Het past 3 keer in jouw circuit, ook overdwars. Hachelijk?

francky spruytte zei

Hopelijk staken de treinen niet zo vlug als deze hier in de buurt.
Het is genoeg geweest !
Heikel ?

FRANK103 zei

@suske: op zolder wordt niet gestaakt!

Albert y Mara fotoblog zei

Ik moest je zeggen dat Mara de foto's 4 en 5 in je vorige log super leuk vindt. Ik had niet anders verwacht.
T.a.v. deze log, elk jaar een paar loks en aankleding zorgt er voor dat je treinenbaan steeds mooier èn voller wordt. Als de kids het huis uit zijn heb je dan een mogelijkheid om je treinenbaan groter te maken? Door een dakkapel te plaatsen?
Met spoorse groeten Albert

FRANK103 zei

@Albert: de katten op dit forum blijven populair bij een deel van de bezoekers!
Ik kan de spoorbaan nu al groter maken, de kamer is 6 bij 4 en de spoorbaan 1 bij 4. Tot op heden wordt deze kamer ook gebruikt als opslag van speelgoed van het grut, als ze dat meenemen is uitbreiding van de spoorbaan geheel geen probleem!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Woehaha, een metertje min of meer maakt dus een heel verschil... Nou ja, ik zeg dan maar baantje edoch: er valt heel veel op te beleven!

FRANK103 zei

@gerda: ik ben tevreden met mijn baan, al ben ik wel van plan wat aanpassingen te doen

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Ik kan het geloven dat je tevreden bent met je spoorbaan, je mag hier gerust heel fier op zijn!