woensdag 6 juli 2016

Naar Bochum Dahlhausen met het 3-rail forum


Zondag was er een uitje van het 3-rail forumnaar het spoorwegmuseum in Bochum Dahlhausen.Uiteraard ben ik mee gegaan,er was een uitgebreide rondleiding geregelden 's middags was er een ritmet de stoomtrein van Bochum naar Hagen.Die gids was een beetje langdradigwaardoor ik zelf een beetje rond ben gaan lopen,en foto's wezen maken.De kenner ziet vast dat het een soort van HDR foto's zijn.Dat zijn 3 foto's die verschillend zijn belicht,en die de computer dan over elkaar heen plaatst.De lunch was heel erg Duits.Een rondje langs de lokloodsmet de elektrische locomotievenlevert een mooie foto van de 194 op.De rit met de stoomtrein,een bouwserie 38,begint heel goed.Uiteraard heb ik ookde conducteur op de foto gezet.Halverwege de rit naar Hagenstopt de lokomotief ermee.Dat is niet ongebruikelijk voor tweerail materiaal, wordt gezegd.Alleen het aanduwen lukt niet.De ene machinist denkt er over na,de ander heeft gezien dat er iets mist.Dan is het wachten op hulp,het duurt ruim een uur voor de Mak er is.Dan gaat het vlot terug naar Bochum, de Mak heeft toch behoorlijk weinig moeite met de museumtrein.De conducteur heeft de teugels ook wat (teveel) laten varen.Terug in Bochum bekijken we nog de railbusen zien hoe de 38 wordt gerepareerd.Dan rijden we naar Emmerich voor een eenvoudige doch voedzame maaltijdom de dag op gepaste wijze af te sluiten.Zo is dan een zeer geslaagde dag weer ten einde.Hachelijk?

10 opmerkingen:

Ad zei

Het was weer een goed bestede dag dunkt me. Goed voedsel en mooie pics van treinen...

FRANK103 zei

@Ad: het was gewoon top! Treinen en culinair verantwoord eten, wat wil je nog meer?

francky spruytte zei

Als de conducteur het resultaat is van een eenvoudige doch voedzame maaltijd, dan vrees ik dat het op zijn "Duits" zal zijn. Heikel !

FRANK103 zei

@franky: ik vrees dat deze conducteur teveel geniet van de exquise Duitse keuken waardoor zijn stroomlijn erg te wensen laat. Maar hij zal niet snel achterover vallen, deze vriendelijke meneer. Hachelijk?

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Wat een mooi verslag met fantastische foto's!! Gaaf om al die oude okken te zien. Heel indrukwekkend.
Ennuh.. ik zie dat je ook weer heerlijke gezonde Duitse maaltijden op hebt...haha...!!

Groeten, Marco

Renesmurf zei

Een prima dagje. Zo hoor en zie je nog eens wat, en dat maakt het leven leuk.

FRANK103 zei

@Marco: van al sie boeiende treinen krijg je honger!

@rene: ja, ben ik helemaal met je eens!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Wow en nog eens wow, wat een mooie reportage maakte je van dit wel heel bijzonder dagje uit! Oude locs en wagons spreken me veel meer aan dan nieuwe, je hebt me dus met dit log plezier gedaan!

Albert y Mara fotoblog zei

Een uitstekend verslag Frank waar ik als spoorwegliefhebber van heb genoten. Fijn weekend en zwijmel je deze zomer nog een keer met ons mee?
Met spoorse groeten Albert

FRANK103 zei

@gerda: bedankt! Ik vond de portret foto's zelf ook erg geslaagd, maar de treinen zijn ook mooi.

@Albert: ik ga zeker nog bij jullie kijken, maar of ik ook ga zwijmelen, dat weet ik niet, ik ben niet zo'n zwijmelaar. Kletskous, treinengek en veelvraat etc is meer bij mij van toepassing.