woensdag 24 augustus 2016

Dag 4: Stockholm


De vierde dag van de trip zijn we naar het centrum van Stockholm gegaan, uiteraard per openbaar vervoer.Lisanne had de kaart van Stockholm uitgebreid bestudeerd en een programma gemaakt.Dat ging meteen fout toen ikop het Centraal Station veel fraaie treinen zag rijden!Dan zijn we naar het moderne winkelcentrum gelopen, een brede bijna gezellige winkelstraat.Dat hebben we gelaten wat het was en zijn we linksaf gewandeldrichting Vasa museum.Onderweg zijn we de afwisseling van de wacht nog tegengekomen, een indrukwekkend gebeuren!De brede boulevard heet Strandvaden en doet erg Frans aan.Het Vasa museum was erg interessant, maar buiten schijnt de zon!We gaan naar het Koninklijk Paleis op het eiland Gamla Stan, een van de bekendste eilanden waaruit Stockholm bestaat.De winkelstraat Vasterlanggatan op Gamla Stan is erg toeristischen veel gezelliger dan de winkelstraat op het eiland Norrmalm.Dan zijn we nog even bij het stadhuis gaan kijken,ook een fotogeniek gebouw.Met een mooi uitzicht op Gamla Stan!Geheel toevallig kwamen we langs de spoorlijn naar het Centraal station,ik heb daar eventjes wat foto's gemaakt.Maar dat komt een volgende keer!Na een maaltijd op Gamla Stan was het tijd om terug naar het hotel te gaan.Hachelijk?  

7 opmerkingen:

Sjoerd zei

Schitterende foto's, dat valt niet te ontkennen.

FRANK103 zei

@sjoerd: bedankt, ik doe mijn best! Meeste foto's komen zo uit de camera, nabewerken daar heb ik weinig tijd voor.

Kees zei

Hoi Frank dit was weer een volle en boeiende dag, ennn natuur aan het eind weer een fantastiche maaltijd.
Groet Kees.

Mirjam Kakelbont zei

Heel toevallig dat je weer een trein tegenkwam (-:
Lisanne heeft een prima dagtocht uitgestippeld. De kopfoto vind ik geweldig! Zalm lust ik ook, zo'n beetje de enige dooie vis die ik lekker vind. De een na laatste foto is een toppertje.
Jullie treffen het ook nog qua weer Oftewel: je krijgt wat je toekomst.
Zonnige groet!

Ad zei

Stockholm is een prachtige stad, dat is wel duidelijk. Gaat je dochter daar studeren?

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Bedankt voor deze mooie vervolgserie, zo kan ik eventjes virtueel met jou mee trekken, want er zelf naar toe gaan zit er niet meer in jammer genoeg. Blij dat er nog meer op stapel staat op je blog!

FRANK103 zei

@Kees: zeker!

@mirjam: bedankt!

@Ad: nee, we zijn in Stockholm pas halverwege de rit, die gaat naar Finland!

@Gerda: en het gaat nog veel verder!