vrijdag 26 augustus 2016

Dag 6: naar Rovaniemi

Opnieuw volgen we de E4 richting Haparanda, de grensplaats tussen Zweden en Finland.Dat voor zo'n 365 kilometer. In Haparanda zelf is de grensovergang niet meer dan een afrit op een rotonde, daarna rijd je in Finland.Na zo'n 50 kilometer over de Finse E4 gaan we linksaf, de E75 op naar Rovaniemi, de woonplaats van de kerstman.Eenmaal op de plaats van bestemming aangekomen komt al snel de mentor van Lisanne aanrijden,Eddie (de Finse uitspraak bespaar ik jullie).We laden de bagage uit en ik ga 1,5 kilometer verderop mijn tent op de camping opzetten.Het uitzicht op de camping is fenomenaal, alleen de temperatuur laat al sinds we Stockholm verlaten hebben flink te wensen over.Was het in Umea nog zo'n 15 graden, in Rovaniemi is het rond de 10 graden, dat is gewoon koud!Hei hei!  

8 opmerkingen:

Anoniem zei

Hoi Frank, ik heb bijna medelijden met je, 10 graden in de tent ! Hier in de Provence was het vandaag alweer 35 graden ! Maar het lijkt mij een mooie ervaring zo'n reis. Ik wens je een fijne en veilige terugreis.
Harry.

Ad zei

Helemaal naar Finland gereden en toen alleen terug? Ik vind het dapper!

Mirjam Kakelbont zei

Hej hej,
"U heeft uw bestemming bereikt (-:
Roos had vandaag de eerste mooie, zonnige dag.
Kamer/appartement ziet er netjes uit. Is Lisanne er tevreden over?
Hoop dat je een dikke slaapzak hebt meegenomen.
Wanneer vertrek je weer richting huis? 2500 km, my god...
Fijn weekend!

Sjoerd zei

Dat is dan 25 graden koeler dan hier in Limburg. Ik zou zo met je ruilen.

FRANK103 zei

@Harry: het is inmiddels onder de 10 graden! Dat Finland is een leuke maar eenmalige vakantiebestemming. Morgen winterbanden eronder en terug naar huis!

@Ad: of gewoon stom?

@Mirjam: maandag ga ik terug, en ik heb inmiddels een nieuwe slaapzak gekocht, een voor op de noordpool.

@Sjoerd: ik ruil heel graag met je! Liever 35 graden dan blauwbekken in Lapland!

Ad zei

Ik vind het stoer en je dochter is je waarschijnlijk erg dankbaar. Kortom een onvergetelijke reis.

FRANK103 zei

@Ad: ze vindt het tot op heden zeer geslaagd! Maar ook erg makkelijk, waar wij even een aantal winkels afrijden en de spullen in de kofferbak gooien (en papa betaald), daar hebben haar Hongaarse flatgenoten al wandelingen van vele kilometers moeten maken omdat het openbaar vervoer hier niet zo goed is als in Nederland.Ze heeft nu een fiets en kan zonder mij ook overal komen, haar voorraadkast is inmiddels vol, ik kan naar huis!
De reis door Denemarken, Zweden en Finland is wel de moeite waard, ik kan het iedereen aanraden. Maar wel in de zomer en terug via Noorwegen.

FRANK103 zei

oeps, betaald is natuurlijk betaalt....