maandag 22 augustus 2016

Dag 2: Kopenhagen


Als je dan toch in Kopenhagen bent, dan is het natuurlijk een goed idee daar een blik te werpen!Uiteraard per trein,het moet natuurlijk een gedenkwaardig bezoek worden!Langs Tivoli en het gemeentehuis (hierboven) lopen we naar het autovrije winkelcentrum dat Stroget heet.Aan de andere kant van Stroget ligt de nieuwe haven Nyhavn,waar ooit de bekende schrijver Hans Christian Andersen gewoond heeft.Na een rondje met de rondvaartboot lopen we langs kerken en paleizennaar de kleine zeemeermin, een zeer toeristische attractie.Uiteraard moet ook Lisanne daar op de foto!Dan gaan weterug naar Tivoli,een bezoek aan Kopenhagen kan niet zonder een bezoek aan Tivoli.Na een blik op de klok lopen we voor het avondeten weer naar de Nyhavn, voor een echte Deense maaltijd.Voor de vierde en laatste keer lopen we dan weer door de Stroget naar het station,het is tijd voor de terugreis naar het hotel.Hachelijk?

10 opmerkingen:

Sjoerd zei

Zelfs daar kalken ze de treinen vol... De bovenste foto is een beauty

FRANK103 zei

@Sjoerd: Denen lijken heel erg op Nederlanders! Denk dat de gemiddelde Nederlander zo in Denemarken kan wonen!

gerdaYD zei

Een schitterende vervolg waarin je ons ook een kijkje laat nemen in het mooie Kopenhagen en Tivoli dat jullie natuurlijk per trein hebben bezocht, jou kennende. En natuurlijk hoort er ook een lekker hapje bij hihi.

Kees zei

Mooie serie Frank over Kopenhagen en Tivolie. Genoten? volgens mij wel.
Groet kees.

Ad zei

Héu Frönk Preut Lisönne al in beutje Deuns? In hut koader veun de inteugeoatie beulangriek!

FRANK103 zei

@gerda: de treinreis was natuurlijk het hoogtepunt!

@kees: kopenhagen is heel leuk voor een korte reis!

@ad: ze heeft de belangrijkste termen al geleerd: hej, tak en ol. Hoi, bedankt en bier. heb de hele dag haar ook tog geprobeerd te leren, dat staat voor trein, maar dat bleef niet hangen!

Mirjam Kakelbont zei

Dat was een heerlijke hachelijke dag. Echt een leuk dagtripje! Je hebt er weer een leuk fotoblog met teksten van gemaakt.
Wij zijn nog nooit in Denemarken of Kopenhagen geweest. Ik zou er best naartoe willen. Tuurlijk gingen jullie met de trein (-:
Mijn dochter is vanmiddag aangekomen in haar kamer/appartement.
ZOnnige groet

FRANK103 zei

@Mirjam: ik kan een bezoek aan Kopenhagen zeker aanraden! De trein was leuk, maar heeft ook de voorkeur boven het zoeken naar een dure parkeerplaats. Lisanne is nog lang niet op de plek van bestemming, maar inmiddels zijn we wel halverwege!

francky spruytte zei

Denen die op Nederlanders lijken ? Waarschijnlijk gaat het om bootvluchtelingen die wat afgedwaald zijn.

FRANK103 zei

@Francky: dat zal het zijn! Of vikingen / noormannen die in Nederland zijn blijven wonen?