zondag 2 oktober 2016

Boswandelen met de boswachter


Op facebook zag ik een uitnodiging om, voor een goed doel,met de boswachter door het woeste woud van Castricum te wandelen.Het goede doel is het Springs of hope weeshuis in Kenia,de organisatie is de Worldwide photowalk en de organisator van de wandeling in Castricum is Anthony Verolme,die hier trouwens graag genoemd wil worden!De boswachter, laat ik die ook niet vergeten, is Evert-Jan Woudsma.Voor de geïnteresseerden, dit alles is allemaal op internet / facebook te vinden!De eerste foto-opdracht was het fotograferen van een dauwdruppel aan een uitgebloeide plant.Een opdracht waar de 60 aanwezigenzich met veel enthousiasme op storten!Het vinden van een fotogenieke dauwdruppel om 11.00is trouwen niet zo makkelijk als het klinkt!De volgende was het fotograferen van een dennenbos,aangelegd om boomstammen te leveren voor de mijnbouw in Limburg, en dat eigenlijk niet hoort in het Noord-Hollandse duingebied.De dennenbossen worden laatste jaren vervangendoor andere aanplant.Daarna een landschapsfoto,met iets op de voorgrond om een mooie diepte te krijgen.De instructie was vooral ook op de grond te gaan liggen,om niet steeds een foto van de bovenkant van het onderwerp te krijgen.Echt boeiend vond ik het worden bij de Schotse hooglanders,ook daar heb ik een behoorlijk aantal foto's gemaakt waar ik jullie graag mee overvoer.Lastig vind ik dat je bij deze beesten, door hun overmatige haargroei, vaak de ogen niet ziet.En met portretten is de foto doorgaans geslaagd als de ogen scherp zijn, daar gaat toch vaak onze blik naar toe.De Hooglanders hadden het niet zo op de meute fotografen en gingen er al snel vandoor,De wandeling eindigde weer bij de Gasterij de Kruisberg,wat mij betreft een erg geslaagde wandeling.De fotowedstrijd die verbonden is aan de wandeling, daar doe ik niet aan mee, daar vind ik mijn foto's niet bijzonder genoeg voor.

(foto hieronder is gemaakt door Anthony Verolme)

De wandeling was een groot succes, hopelijk was de opbrengst voor het weeshuis ook behoorlijk, Anthony en Evert-Jan nogmaals bedankt!Hachelijk?

13 opmerkingen:

Anoniem zei

Mooie foto's, die had je echt wel kunnen gebruiken voor de wedstrijd!
Harry.

Kees zei

Hoi Frank, prachtige natuur serie van een goede doelen actie.en ook zeer sportief.

willy zei

schitterende natuurfoto's

een genoegen om hier naar te kijken

prettige zondagavond

Ad zei

Mooie foto's Frank. Ik zou ze alsnog insturen. Ze zijn beslist de moeit waard.
P.s. ik ben mijn spoorbaan aan het afbreken. Daarover binnenkort meer op mijn blog.

Mirjam Kakelbont zei

Nou, nou, nou...je foto's niet bijzonder genoeg...Het ligt eerder aan je zelfvertrouwen, denk ik (-: Er zitten pareltjes tussen! En niet geschoten... Ik begrijp het wel. Zelf doe ik ook nooit mee aan schrijfwedstrijden. Onder hetzelfde mom: dat ik niet goed genoeg schrijf.
Heel mooie kopfoto!

francky spruytte zei

Mooie foto's.
Ik vraag me wel af waarom niemand het haar van die hooglanders achterover kamt. Zo worden de ogen zichtbaar en is het makkelijk goede foto's te nemen. Heikel ?

Anthony Verolme zei

Hallo Frank,
Geweldig dat je erbij was en bedankt voor je mooie fotoverslag!
Groet, Anthony

Anthony Verolme zei

Hee Frank,
Zeker meedoen met de fotowedstrijd!!!

Renesmurf zei

Ja, natuur in Nederland bestaat niet, alles is aangeplant het zijn eigenlijk allemaal tuintjes. Boswachters zijn tuinmannen. Ik wandel graag, het liefst alleen met de hond.

Sjoerd zei

Mooi is dat zo'n photowalk. Ik ben het dit jaar gewoon vergeten. Je kunt er eens wat andere foto's maken dan je normaal doet.

FRANK103 zei

@Harry: dat kan nog steeds, ik heb nog een week!

@Kees: bedankt, en inderdaad, heel sportief!

@Willie: bedankt!

@Ad: bedankt! En je spoorbaan afbreken, waarom? Ga je iets beters bouwen?

@Mirjam: bedankt. Misschien ben ik te kritisch, misschien gebrek aan zelfvertrouwen, of ben ik juist realistisch? Maar als je niet meedoet win je zeker niet!

@Francky: ik denk dat je dan eerst hun haren moet wassen, en als er zeep in hun oogjes komt worden ze erg kwaad. Dan heb je wel hun ogen op de foto, maar is het direct de laatste foto die je ooit zult maken. En na 2 weken buiten zit hun haar weer door de war. Hachelijk!

@Anthony: bedankt! Ik zal nog eens nadenken over deelname.

@René: oerbossen zijn er inderdaad niet meer, maar het woeste woud van Castricum is ook niet van gisteren!

@Sjoerd: inderdaad! Bij ons was het dit jaar de eerste keer, denk ik. Volgend jaar doe ik weer mee!

gerdaYD zei

Goede morgen Frank. Niet goed genoeg voor een wedstrijd vind ja van deze wel heel mooie serie van de al even mooie wandeling? Denk daar toch nog even over na, moest ik jou zijn ik zou beslist meedoen, wie niet waagt, niet wint!
OT: of die dop gebruikt is of niet konden we niet achterhalen...

FRANK103 zei

@Gerda: wie niet waagt, die niet wint, dat klopt!