zaterdag 11 februari 2017

Naar California in 1992


Lang, heel lang geleden, in 1992, zijn neef Richard en ik op vakantie geweest in Californië.We konden een paar dagen logerenbij een familie waar ik in 1990 ook had gelogeerd,daarna hebben we het gebruikelijke rondje Zuid Californië gedaan.Uiteraard hebben we de Grand Canyon bezocht.De volgende plaatjes die ik laat zien zijn van San Fransisco,van de beroemde Golden gate.Vanaf de boot naar Alcatraz heb je ookeen bijzonder zicht op de Golden gate.Uiteraard hebben we Hearst castle bezocht,het indrukwekkende landhuis van mediamagnaat William Randell Hearst.Omdat ik vandaag via internet (facebook) contact heb gehadmet dochter Kirsten van de familie waar we hebben gelogeerd,eindig ik met een aantal foto's van de zelf verbouwde Corvette van vader Gary,die deze auto trouwens nog steeds heeft!Hachelijk?

11 opmerkingen:

Sjoerd zei

Cool vette auto zo'n Corvette. Niet voor in Nederland, maar toch... De middelste foto van de golden Gate vind ik een supershot.

FRANK103 zei

@sjoerd: Gary, de vader, heeft deze auto zelf verbouwd en gespoten, hij heeft deze auto ook nog in bezit. De foto's heb ik gemaakt met een Pentax Me Super, bij het scannen is de kwaliteit niet eens zoveel minder geworden! Tenminste, niet voor het blog. De Golden Gate vind ik ook zeer geslaagd!

Ad zei

Zo, dat moet een onvergetelijke reis zijn geweest. Mooie foto's met weer een leuk verhaal.

FRANK103 zei

@Ad: dat was het ook, in totaal ben ik 3 keer naar de USA geweest, fantastisch vakantieland!

Mirjam Kakelbont zei

Een bijzondere auto hebben, heeft wel een nadeel: iedereen weet precies wie er in rijdt, maar dat zal ook wel de bedoeling zijn. En geld om eventuele boetes te betalen is ook geen probleem.
Je hebt een mooie reis gemaakt, Frank!

FRANK103 zei

@Mirjam: de Amerikaanse cultuur is heel anders dan die in Nederland, hier is het van doe maar gewoon, dan doe je al gek genoeg, in Amerika moet je laten zien dat het je goed gaat, anders ben je een loser. Deze auto is ook een reclamebord voor de garage van Gary, laten zien wat je kunt. Dat hij daar trots op is, dat is duidelijk, hij heeft de auto nog steeds!
Bekeuringen in Amerika zijn niet te vergelijken met Nederland, hier is de auto een heilige koe, daar toch meer een noodzakelijk vervoermiddel.

Kees zei

Hoi Frank, Fraaie foto's van mooie reizen, leuke herinneringen!
Groet Kees.

Renesmurf zei

Zo, dat is een mooie herinnering! En dan te bedenken dat er nog steeds dagelijks mensen over diezelfde brug rijden, en sindsdien en voorheen en zo gedaan hebben en zullen doen.

FRANK103 zei

@Kees: zeker! Ik heb vele albums vol foto's van reizen, Amerika kan ik iedereen aanraden!

@Rene: zolang die brug bestaat zullen er mensen over heen rijden, dat is waar! Maar als de aardbeving ooit komt die deze brug laat instorten, dan is dat afgelopen!

MarcStouten zei

Memories

MarcStouten zei

Memories