zaterdag 18 maart 2017

De lichtbrug


Nu de generale repetitie voor de souterrain cup in het honderd was gelopen (kan ook honderd-en-één geweest zijn)heeft Marc dagen, weken, maanden?? besteed aan het oplossen van het tellerprobleem.Tot hij in de gaten had wat er aan de hand (zie foto) was!Het gehele teller-mechanisme heeft Marc vervangen door een systeem van een lichtbrug en een sensor,als de sensor even geen licht waarneemt dan passeert een auto, dat is logisch!Dit nieuwe systeem moest uiteraard ook getest worden, want fouten in de rondetelling kunnen gemakkelijk tot emotionele taferelen leiden, en dat kan natuurlijk niet!Helaas liet ook dit nieuwe systeem iets te wensen over, dat kan natuurlijk omdat ik zo snel rijd dat mijn auto's niet waargenomen worden,maar omdat de auto's van Marc en Martin ook tot foute tellingen leiden, moest er dus een andere oorzaak zijn.De eerste fout bleek veroorzaakt te worden door gesmolten isolatietape onder de baan, de tweede doordat de lichtsensor op één baan de halogeenlamp niet goed zag.Een halogeenlamp is namelijk geen mooie fraaie egale lichtbron!Na vele tientallen testrondjes waarbij Marc zelfs één van mijn velgen achterin de baan moest opduikelen zijn we huiswaarts gegaan.Vandaag hebben we via whatsapp van Marc gehoord dat de lichtbrug vervangen isdoor een nieuwe lichtbrug en dat nu toch echt alle problemen verholpen lijken te zijn.Alles is klaar voor de Souterrain cup 2017!Hachelijk?

12 opmerkingen:

MarcStouten zei

Het was een zeer hachelijk weekje. Gelukkig was jij met Martin om mee te testen en ter morele ondersteuning.

FRANK103 zei

@Marc: graag gedaan en het was erg gezellig, al waren we natuurlijk vooral gekomen om je te helpen! Gelukkig doet de baan het nu goed!

Sjoerd zei

Eerst zien toch...

FRANK103 zei

@sjoerd: volgende week kan ik iets met zekerheid vertellen!

francky spruytte zei

Die bovenste foto verklaart veel, maar niets over de problemen bij het tellen. Heikel ?

Ad zei

Om een goede race 🏁 te kunnen rijden, moet de generale repetitie misgaan.

Kees zei

Ha Frank, maar een ding is zeker, het blijft daar spannend.
groet kees.

FRANK103 zei

@francky: die eerste foto verklaart vooral waarom mijn knieën zwaarder belast worden dan de bedoeling is, als de zwaartekracht minder zou zijn dan had ik zeker een tweede koekje geproefd, die bederven namelijk erg snel, nu heb ik daar toch van af gezien.

@Ad: dat klopt als een bus, of als een zwerende vinger? Het klopt dus!

@Kees: zeker is het spannend, slotracen is een combinatie van techniek en concentratie, erg leuk!

Renesmurf zei

ja, er komt nog heel wat bij kijken, het is meer dan het rijden alleen!

FRANK103 zei

@Rene: ja, de baan moet het ook doen!

Mirjam Kakelbont zei

Een enorme geruststelling: de Souiterain Cup 2017 kan gereden worden. Ik hield mijn hart vast dat er iets tussen zou komen. Gevulde koeken bijvoorbeeld of drop (-: De toeschouwers op de brug zullen ook wel blij zijn. Ze staan al zo'n tijd te wachten.
Bijzonder hachelijk!

FRANK103 zei

@Mirjam: je slaat de spijker op zijn kop, wat trouwens handiger is dan op gevulde koek of drop te slaan, dat geeft een bende! De cup gaat door, sterker nog, als ik dit type is hij al verreden!