zondag 16 april 2017

Met de Nikonschool naar dierenpark Amersfoort


Of ik interesse had in een Nikon fotografiecursus voor beginners?Nee, ik heb wel vragen over mijn Nikon camera, maar die komen niet aan de beurt bij een beginnerscursus!Werd ik vrijdagavond gebeld, mijn schoonmoeder lag ziek te bed, of ik in haar plaats naar de cursus wilde gaan.Baat het niet, dan schaadt het niet,en mijn schoonzus Jacqueline, die hier trouwens niet genoemd wil worden, ging ook mee.
(korte sluitertijd)


Natuurlijk kwamen diafragma, sluitertijd
(lange sluitertijd)


en ISO weer uitgebreid voorbij,
(diafragma 5.6)


en hoe je dat in moet stellen bij de moderne Nikon camera.
(diafragma 22)


Dan was er nog tijd voor wat meer specifieke vragenen wist instructeur Alco me toch nog wat nieuws over mijn camera te vertellen,zo is het nu geen vraagteken meerwaar het vraagteken op de camera voor dient!Na de cursus mochten we vrij wandelen door de dierentuin,en dat hebben we ook gedaan.Zelf vind ik de apen altijd erg leuk,en heus niet alleen omdat ik mijzelf er zo in herken!Vanwege het paasweekend en de boodschappen die nog gedaan moeten worden maken we het niet laat,maar ik heb toch 10 weblogwaardige foto´s gemaakt, vind ik zelf.Hachelijk|?

14 opmerkingen:

francky spruytte zei

Ik weet ook niet waar alle snufjes in mijn camera voor dienen. Je kan op zo'n cursus dus altijd bijleren.
En de foto's mogen er wezen; Niets hachelijks mee.

FRANK103 zei

@Francky: bedankt!

Sjoerd zei

En toch vind ik nog steeds dat foto's alleen in portrait moeten worden gemaakt... Hachelijk nietwaar?

FRANK103 zei

@Sjoerd: om te zien vinden onze hersenen een liggende foto plezieriger, omdat ons zicht doordat onze ogen naast elkaar zitten ook gericht is op een liggende beeld. Een staande foto is praktisch voor bijvoorbeeld tijdschriften. Ik heb ooit een fotocursus gevolgd waarbij je alleen liggende foto's mocht laten zien.

Renesmurf zei

Dat heeft toch prachtige plaatjes opgeleverd! Wat kan de wereld toch mooi zijn.

FRANK103 zei

@Rene: ja, dat maakt de dag zeker goed!

Max Roodveldt zei

Hee, zie ik daar Loki ?

FRANK103 zei

@Max: nee, dit is een van zijn broertjes, ik denk Einar.

Max Roodveldt zei

Met een even toepasselijke naam...

FRANK103 zei

@Max: de namen van raskatten moeten aan bepaalde voorwaarden voldoen, dat ziet oa op de beginletter van hun naam die voor iedere kat uit een nest hetzelfde moet zijn. Zo heeft Loki in zijn paspoort ook een andere naam staan, maar omdat het geen echte raskat met stamboom is hebben we zijn naam gewijzigd. Hachelijk?

Jacqueline die niet genoemd wil worden zei

Binnenkort weer naar de dierentuin met onze camera's đŸ‘đŸŒ

FRANK103 zei

@Jacqueline: naar Hoenderdaell? Geef maar een seintje wanneer je kan!

Mirjam Kakelbont zei

Niet alleen blogwaardige foto's maar ook met een gezellige tekst. Of het leerzaam is laat ik buiten beschouwing. Mijn gevoel voor fotografie is slecht ontwikkeld. De foto van de drinkende apen is geweldig, evenals de drie op rij staande giraffen, maar alles valt in het niets in vergelijking met de foto van de arend. Ge-wel-dig!
Lieve groet.

FRANK103 zei

@Mirjam: bedankt! Ook namens de gier, die altijd al een arend had willen zijn! Wist je trouwens dat je op de foto's kunt klikken en je ze dan in een groot fomaat te zien krijgt? Dat je trouwens mijn teksten leest, dat maakt je volgens mij ook uniek als bezoeker van dit blog, ik heb nog nooit gehoord dat iemand anders dat doet. Hachelijk!