zaterdag 29 april 2017

Treinen bij Laurent


Laurent, die hier trouwens niet genoemd wil worden, had mij een whatsapp gestuurd dat hij zijn tapijtspoorbaan weer uitgelegd had.

(OBB 1116 Taurus Railjet)


Eigenlijk is het een plavuizenbaan, maar het zijn toch altijd de pietlutten die over zulke details vallen.

(SBB Cargo 610)


Oké, de spoorbaan liep wel voor een meter over het kleedje van de hond, helemaal fout is de benaming tapijtbaan dan niet, maar wel grotendeels fout!Het maakte Laurent eigenlijk niet uit welke machines uit de fabrieken van Marklin ik mee zou nemen, zolang het maar om moderne elektrische locomotieven ging.

(NS 186)


Dus gingen de 186 van NS highspeed mee en de nieuwe 193 van SBB Cargo,

(SBB Cargo 193)


die ik pas officieel als nieuwe lok ga presenteren op vaderdag, maar ergens vermoed ik dat ik toch weer iets aan het afdwalen ben met dit verhaal.Laurent heeft een Oostenrijkse 1116 staan, een Taurus voor de kenners, in Railjet uitvoering.

(OBB 1116 Taurus als Railjet)


En een Piko 186 en een Piko 187.

(links Piko BLS 186, rechts Piko BLS 187)


Voor het jullie echt gaat duizelen, er zijn eigenlijk in Europa 3 locomotief fabrikanten,

(Jumbo stroopwafels)


Bombardier die de zogenaamde Traxx bouwt, dat is o.a. de bouwserie 186 en 187,

(Marklin NS 186, Roco BLS 186, Piko BLS 187, Marklin SBB 193, Roco 1116 Taurus Railjet, Roco 1216 Taurus)


Alstom in Frankrijk die de Prima locomotieven bouwt en Siemens die de Eurosprinters bouwt,dat zijn bijvoorbeeld de bouwseries 152, 189 en de Taurus (Duitse bouwserie 182 en OBB bouwserie 1016, 1116 en 1216).

(Roco OBB Taurus)


Die Eurosprinters van Siemens zijn vervangen door een ES 2007 locomotief, de Belgische bouwserie 18 en een Portugese machine,

(Roco Railjet stuurstand met Taurus neus)


en na de ES 2007 bouwt Siemens nu de Vectron, waarvan mijn model van de 193 een goed voorbeeld is.

(Marklin SBB 193)


In mijn verzameling ontbreken de oerversie van de Eurosprinter, de bouwserie 127, en de oerversie van de TRAXX, de door AEG ontwikkelde bouwserie 12X die later als 145 in grote aantallen door ADtranz is gebouwd.Maar ook de nieuwste TRAXX bouwserie 187 ontbreekt nog.

(Piko 187)


Laurent, het was erg gezellig, we gaan binnenkort weer een keer afspreken!

(filmpje!)


Hachelijk?  

12 opmerkingen:

MarcStouten zei

Aardig wat rijtuig! Mooi ook.

suske zei

jammer maar helaas geen station in de buurt. Heikel ?

Renesmurf zei

Erg leuk hoor, dat jullie daar zo fijn mee bezig kunnen zijn! Filmpje mag er ook wezen.

Sjoerd zei

Bij de vorige blog was het zo oranje dat ik niet eens een reactie daarop kon geven... Nu is het zo rood dat ik een vermoeden heb dat de communistische partij aan een revival bezig is... Maar gelukkig zag ik ook nog wat locjes...

FRANK103 zei

@Marc: bedankt! Ja, Laurent heeft mooi materiaal staan!

@Francky: de reizigers hebben gewoon pech, helaas!

@Rene: bedankt, en een aangenaam tijdverdrijf vinden wij het zeker!

@Sjoerd: ik had per ongeluk de kleur van de letters ook oranje gemaakt, waardoor reageren niet erg mogelijk was. Toen ik het had ontdekt moest ik eerst de pc weer aanzetten, want op mijn ipad kan ik dat niet wijzigen.
Nu is het blog aangepast aan de kleuren van AZ, wit met rood, in verband met de bekerfinale tegen Vitesse. Dat de beste moge winnen, waarbij ik wel hoop dat AZ gaat winnen! Maandagavond wordt het blog weer beschaafd en rustig zwart, dan is het weer gedaan met alle kleurtjes. Hachelijk?

Albert y Mara fotoblog zei

Suc6 voor jouw AZ en een kleurrijk blog met al die treinen. Gelet op onze "Koninklijke log" gaat mijn voorkeur natuurlijk uit naar de 186 van NS highspeed.
Met spoorse RENFE groeten Albert

Kees zei

Hoi Frank, mooi filmpje, wat 'n treinen rijden daar heen en weer. Ja spannend vandaag de Finale. Wie o wie gaat het worden, waar gaat de beker naartoe.
groet Kees.

FRANK103 zei

@Albert: bedankt en die NS 186 vind ik ook erg fraai, dat spreekt toch meer aan dan de buitenlandse locomotieven van sbb en obb.

@Kees: uiteraard hoop ik dat de beker naar AZ gaat, anders had ik het blog wel gewijzigd in het zwart en geel van Vitesse. Mocht Vitesse vanmiddag winnen in een spannende maar eerlijke wedstrijd, dan vind ik dat uitstekend en zal ik er niet wakker van liggen, maar als de scheidsrechter een rol gaat spelen dan heb ik daar wel moeite mee! Er zijn maar een paar voetbalwedstrijden waarvan je achteraf baalt, ik herinner me vooral Nederland-Portugal en Nederland-Spanje. Hachelijk?

Unknown zei

Mooie verzameling!

FRANK103 zei

@Jeroen: bedankt!

Mirjam Kakelbont zei

Sjonge, jonge, wat een spullen hebben jullie toch! Ik werd inderdaad een beetje draaierig in mijn hoofd over de opsommingen. Dat heb ik dan weer niet als het over racefietsen gaat. Daar kan ik uren over oh-en.
En een nieuwe "frontje" op je blog. Goed bezig!

FRANK103 zei

@Mirjam: die fraaie rood met witte kleuren waren bedoeld om mijn favoriete voetbalclub AZ aan te moedigen. Dat heeft niet geholpen, zoals je aan de nieuwe rustige zwarte look kunt zien, ze hebben verloren van Vitesse, heel naar!
Over fietsen kan ik niet zoveel vertellen, helaas. Mijn kennis van racefietsen gaat niet verder dan de gewenste groep (Shimano 105), het materiaal waarvan de fiets gemaakt is (aluminium met carbon) en de plaatjes onder de schoenen. En dat achteruit inparkeren met een fiets lastig gaat.
Van treinen weet ik dan veel meer, en dacht dat redelijk duidelijk verwoord te hebben. Maar als dat niet gelukt is doe ik dat graag nog een keer over!