zondag 14 mei 2017

Naar Mönchengladbach


De door AZ verloren bekerfinale tegen Vitesse, hoe terecht ook als je zelf geen doelpunten maakt terwijl de tegenpartij er 2 maakt, heeft toch voor een blogdip gezorgd!

(Roermond)


Waar gaat het heen in het leven, vraag je je wel eens af, na zo'n nederlaag.

(Naar Duitsland?)


Natuurlijk wist ik er de dag na de nederlaag op dit blog nog een uitermate boeiend stukje over treinen uit te persen, maar het ging toch met moeite.Ik had de bekerfinale gekeken bij John, die hier trouwens niet genoemd wil worden, en we zagen al snel na de rust dat AZ vooral aanvallend een aantal grote problemen (Wout Weghorst en Fred Friday) had, waarbij gebrek aan scorend vermogen voor een voetbalteam doorgaans heel vervelend is!Na de nederlaag van AZ hadden we besloten een keer iets anders te doen, out of the box te denken, een grens over te gaan, gewoon omdat het kan!

(Er zijn toch wel grenzen aan het out of the box denken, het kan ook te gek!)


Ballet kijken denken jullie dan vast, maar nee, we hadden besloten eens in Duitsland naar een voetbalwedstrijd te gaan!De keuze tussen Dortmund, Schalke en Mönchengladbach was eenvoudig, voor Dortmund en Schalke zijn bijna geen kaarten te koop.

(Boeiend station)


Dus liepen we vorige week zaterdag rond 12.00 in de metropool Mönchengladbach, hebben het overdekte winkelcentrum Minto bekeken

(specialiteit van het huis)


en uiteraard bij Curry Karl gegeten.De (smaakvolle) foto's bij dit bericht heeft John trouwens gemaakt, die hier trouwens nog steeds niet genoemd wil worden, ik had namelijk een gecombineerde blog met fotodip!Na de wedstrijd, een 1-1 gelijkspel tegen FC Augsburg, waarbij Borussia Mönchengladbach pasin de 94 doelpunt de 1-1 heeft gescoord, hebben we op weg naar huis

(Uitermate decoratieve spoorbrug)


nog een keer genoten van de Duitse Kuche, daar kan toch geen Franse hoge keuken tegenop!

(Tuinafval?)


Maar de dip is voorbij, dat lijkt me deutlich!

(Schnitzel du chef avec champignons et pommes)


Hachelijk?

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Een heel doeltreffend middel tegen een blogdip, junkfood...

FRANK103 zei

@sjoerd: ik dacht juist heel overtuigd verteld te hebben dat het ging om de Duitse variant van haute cuisine, Hohe kuche. Geen junk food, de Mc hebben we bewust overgeslagen!

Renesmurf zei

Zo krijg je je dagen wel om. Ik heb niks met sport, ik moet er toch niet aan denken.

FRANK103 zei

@Rene: we weten de dagen zo op sportieve wijze te vullen, en de maag ook, volgens mij!

francky spruytte zei

Niets doeltreffender dan een vette hap tegen een blogdip.
Heikel ?

Ad zei

Een blogdip is best heftig. Out of the box denken lijkt me in zo'n situatie dan ook lastig. Ik vind het knap, dat je de dip hebt overwonnen. Nu maar weer snel een treinblog.

FRANK103 zei

@Francky: een deel van de maaltijd bestaat uit sla, groenvoer, vitamines. Heel gezond!

@Ad: bij neef Erik rijden inmiddels de treinen, ik heb foto's en filmpjes. Binnenkort in dit theater!

Mirjam Kakelbont zei

Goeie tip tegen een dip: de hort opgaan, foto's laten maken en je een beetje te buiten gaan aan vet eten. Oh ja, en voetbal kijken (-:
Afgelopen zondag had ik een voortreffelijke dag, dat begrijp je zeker wel. Verder wil ik het er niet inwrijven hoor, zo ben ik niet. Wat denk je wel niet van mij?

FRANK103 zei

@Mirjam: jammer hoor dat Heracles zo'n matige dag had, maar ik gun het Feijenoord van harte! Zelfs mijn vrienden van AZ waren minder lang geleden kampioen! Eigenlijk heb ik alleen een hekel aan PSV en Real Madrid, en een voorkeur voor AZ en Ajax (in die volgorde). Feijenoord rechtsbuiten Bilal Basasiguglu heeft vroeger bij Lisanne in het schoolvoetbalteam gezeten. Dat zet Feijenoord niet op plaats 3, maar zeker ook niet op 17 (18 staat PSV).
Hachelijk?