zaterdag 24 juni 2017

Een avond uit het leven van een Noorse boskat


Voor Albert en Mara, voor nicht Diana en voor Lisanne in Nieuw Zeeland plaats ik een stukje over onze kat Loki, een Noorse boskat.Miauwend komt Loki woensdagavond de tuin in lopen, een hele opgave want hij heeft ook een libelle in zijn bek.Libelle 3 in een week tijd.De libelle is niet bedoeld voor consumptie, maar hij vliegt en het is dan een hele opgave om zo'n beest te vangen!Als ik de libelle afgepakt heb,zo'n beest kan akelig in de keel blijven steken en gaat dan veel geld kosten,is het tijd om de planten water te geven.Noorse boskatten zijn gek op water,al geven ze daarbij de voorkeur aan fjorden!Een enerverende avond is het, voor een boskat!Hachelijk?

9 opmerkingen:

Sjoerd zei

Het is een mooi beest, ik heb drie katten, en als ze ermee kunnen spelen vinden ze water ook leuk.

Kees zei

Ha Frank prachtig is de Noorse boskat, de witte op de achtergrond mag er ook wel zijn. En ja lekker bezig zijn met water, sommige katten moeten niks van water weten. Leuke blog trouwens, weer eens iets anders dan treintjes.
Groet kees.

FRANK103 zei

@Sjoerd: Bibbel vindt water helemaal niks. Andere katten waren er ook nooit gek op, voor mij is het nieuw dat een kat water leuk vindt!

@Kees: ik vind de afwisseling in onderwerpen ook het leukste!

Ad zei

Over smaak valt niet te twisten; katten, honden; ik vind ze erg leuk. Zelf heb ik een zwarte labrador en een nieuwe kat is in bestelling... De vorige rode kater is begin april op de leeftijd van bijna 17 jaar op een noodlottige manier aan zijn einde gekomen. De afwisseling met treinen op dit blog is altijd weer verrassend. Al gaan de treinblogs zeker niet vervelen. Maar een beetje afwisseling kan geen kwaad.

Max Roodveldt zei

Het is en blijft een schitterend exemplaar...

FRANK103 zei

@ad: de afwisseling maakt het niet zo'n boeiend blog voor de bezoekers die in 1 onderwerp geïnteresseerd zijn, die vinden de afwisseling niks. Ik vind het juist wel leuk!

@Max: schitterend lief beestje is het. Maar deze periode met veel klitten in de vacht soms ook wat humeurig.

Renesmurf zei

Het leven is een groot avontuur, voor mens en dier!

francky spruytte zei

Hier val altijd wat te beleven met onze 2 katten en het poesje van de buurvrouw. Heikel ?

FRANK103 zei

@René: het is heel enerverend allemaal!

@Francky: ik vermoed dat jij daar vele berichten over kan schrijven!