zaterdag 25 november 2017

Souterrain tweede bij E&L Slotracetoernooi!


De organisatie van het Ed & Lars Slotracetoernooi had Het Souterrain uitgenodigd voor het toernooi dat vandaag gehouden zou worden.Daar had Marc, de voorzitter van Het Souterrain, wel oren naar, dus reisde vanmorgen op een hachelijk vroeg tijdstip een delegatie van Het Souterrain naar het verre Limburg, om daar al rond 08.00 aan te komen.Na meerdere mokken koffie was het tijd om wat oefenrondjes te rijden,ondertussen kwamen de andere deelnemers aan het toernooi ook binnen druppelen.Na het overhandigen van  wat Zuid-Hollandse delicatessen uit de regio Duh Haag dat onder andere luistert naar de bijna smaakvolle naam Haagse kakker,was het tijd voor een Limburgs culinair hoogstandje, de vlaai.Daarna was het tijd om te racen, Ed had een paar bolides geprepareerd waarmee gereden werd en ook had iedere baan een vaste regelaar,


(Martin en JW zijn uitermate geconcentreerd bezig!)

zodat alle aanwezigen onder dezelfde omstandigheden hun kunnen moesten tonen.Dat viel de delegatie van Het Souterrain niet mee, iedere wedstrijd van 30 minuten werd afgesloten met een achterstand van ongeveer 15 ronden op het E &L Racing team.


(JW en Martin overleggen waar harder gereden kan worden)

Tijdens de smaakvolle lunch zijn diverse mogelijkheden overwogen om de middagrace in het voordeel om te buigen, zoals het plaatsen van kopspijkers op de baan,


(Ed demonstreert hoe inspannend slotracen kan zijn)

het insmeren van de banden van de auto van de tegenpartij met olie tot zelfs het hacken van de wedstrijdcomputer, uiteindelijk had het Souterrain team besloten gewoon harder te gaan rijden.Helaas had het E&L team tijdens de lunch ook bedacht het tempo iets op te willen voeren,


(Ed en Paul)

en het ronderecord voor deze auto's te willen verbeteren tot onder de 4 seconden.De bezoeker van dit blog die dit geneuzel leest zal begrijpen dat nu beide teams harder gingen rijden,het verschil in afgelegde ronden per half uur ongeveer 15 bleef. Om 16.00 was de laatste heat verreden en was het tijd voor de prijsuitreiking.


(Marc was vooral erg geïnteresseerd in de rechter beker)

Niet helemaal onverwacht bleek het team van E&L Racing de eerste prijs te hebben gewonnen,


(Paul, Lars, Ed en Geert)

het team van Het Souterrain ging met de tweede prijs naar huis.


(Marc, Martin en JW)

Tijdens de autoreis naar het Westen is deze gezellige en geslaagde racedag geëvalueerd en zullen meerdere goede tips van Ed verwerkt worden in de Souterrain cup 2018.Ed (en je vrouw) bedankt voor de gezellige dag, wij vonden het zeer geslaagd!


(gezonde maaltijd onderweg naar huis)

Hachelijk? 

13 opmerkingen:

Martin Schalkers zei

Leuke blog Frank, sneller geschreven dan wij gereden hebben vanmiddag, maar het was in ieder geval gezellig!🙄

MarcStouten zei

Heel snel. Je mocht zeker niet thuiskomen?

FRANK103 zei

@Martin: het was zeker gezellig! Die snelheid komt wel een keer, ooit...

@Marc: als ik niet thuis mocht komen kon ik geen verslag maken op de computer. Ze waren juist erg blij dat ik weer thuis was! Anders moesten ze zelf iets te drinken inschenken tijdens het TV kijken, nu konden ze het aan mij vragen. En of ik ook meteen de chips wilde pakken, nu ik toch naar de keuken ging. Gelukkig mocht ik ook iets voor mezelf inschenken... ;-)

MarcStouten zei

Hachelijk. Liefde gaat door de maag!

FRANK103 zei

@Marc: en dan willen ze ook nog zakgeld...

MarcStouten zei

Da's logisch. Loon naar 'werken'.

Sjoerd zei

Ze hebben jullie gewoon teveel in de watten gelegd met drank en voer...

FRANK103 zei

@Marc: kostscholen waren echt zo slecht nog niet!

@Sjoerd: de Limburgse gastvrijheid is indrukwekkend, de delicatessen ook. Het was ze een zeer verantwoord gebeuren wat mogelijk leidt tot overbelasting van het riool in mijn woonplaats. Hachelijk?

MarcStouten zei

Igv kostschool had je een extra hobbykamer gehad. Hachelijk

FRANK103 zei

@Marc: ja, dat wordt ook geen logeerkamer in huis, maar een circuit!

MarcStouten zei

Strak plan!

Mirjam Kakelbont zei

Het was weer een race- en een smulpartij (-: Kosten noch moeite zijn gespaard met zelfs een heuse herinneringsbeker die thuis ongetwijfeld pontificaal in het zicht geplaatst zal worden.
Is er nog een klein stukje vlaai overgebleven??

FRANK103 zei

@mirjam: de beker staat bij Marc, ik hecht daar niet zo aan. De vlaai was op, uiteraard ontken ik iedere betrokkenheid daarbij! Hachelijk?