zaterdag 9 december 2017

De InterCity Rijtuigen (ICR)


De ICR rijtuigen zijn vanaf 1980 gebouwd door Talbot in Aken en kunnen niet op de moderne Nederlandse modelspoorbaan ontbreken.


(ICR binnenland tweede klasse of B rijtuig, nr 713)

De rijtuigen zijn gebouwd in 3 series: de ICR buurland, de ICR Benelux en de ICR binnenland.


(Y32 draaistellen)

Door de jaren heen heb ik steeds een rijtuig gekocht als ik deze voor een aangename prijs bij een winkelier of op een beurs zag liggen.


(ICR-1-BKD Buurlandrijtuig 2e klasse met oorspronkelijk bagage en keuken BKD, deze is na renovatie met bagage en fietsenafdeling BF, nr. 918)

De trekkracht voor deze rijtuigen was altijd mijn 1631.De nieuwe 186 past wat betreft kleurstelling heel goed bij deze rijtuigen, echter de kenner weet vast dat de NS Highspeed versie van de ICR andere opschriften heeft van deze Marklin rijtuigen.


(ICR-1-A Buurlandrijtuig 1e klasse, nr. 672)

Laatste jaren ben ik mijn slepen met rijtuigen aan het aanvullen tot complete slepen van 5 rijtuigen.De NS verlengde ICR rijtuigstammen met plan W rijtuigen, die Marklin niet gemaakt heeft.Toen ik recent twee Roco plan W rijtuigen kon kopen heb ik dat gedaan, daarmee zijn de slepen voor de 1631 en de 186 bijna compleet.Hachelijk?

9 opmerkingen:

francky spruytte zei

Helemaa niet hachelijk ! Gewoon een leuke hobby waar je je centen aan besteedt.

Sjoerd zei

Een hobby heeft geen grenzen...

Ad zei

Een veelzijdige hobby, dat modelspoor. Er komt veel bij kijken. Strategisch aankopen is daar een onderdeel van. Wat dat betreft heb je zeker weer goede aankopen gedaan. Ziet er mooi uit. Ik heb ook een (wens) aankoop gedaan: de Roco DB railbus (69026). Gebruikt, maar wel met sound. Ik moet h'm nog wel binnen krijgen.

FRANK103 zei

@Franky: dat klopt, denk ik. Ik vermaak mij er uitstekend mee!

@Sjoerd: nou, het moet niet ten koste gaan van het huishouden of andere belangrijke zaken, het is maar een hobby!

@Ad: ik heb toch met regelmaat naar plan W rijtuigen gekeken en had tot op heden besloten geen aankoop te doen. Dit waren de rijtuigen die goed bij de ICR passen en waren 7 kilometer verderop te koop, tijd dus om toe te slaan!
Ik heb de marklin railbus, de roco ken ik eigenlijk niet, maar doorgaans is roco mooier gedetailleerd en is het geluid ook beter. Marklin is dan weer eenvoudiger te demonteren, al heb ik gelezen dat de marklin railbus zeer lastig te openen is. Gefeliciteerd met je aankoop dus, nu maar hopen dat de verkoper hem netjes heeft verstuurd!

Renesmurf zei

Ze blijven klein maar fijn, zeker voor de liefhebber!

FRANK103 zei

@Rene: ze zijn zeker fijn: maar dat klein valt wel mee!

Kees zei

Hoi Frank, prachtige rijtuigen zijn het, het hebben ervan zeker de moeite waard.
groet kees.

Marco Luijken zei

Hoi Frank,
Mooie foto's van al deze rijtuigen en lok.
Voor mij zo herkenbaar. Schitterend om te zien.

Groeten, Marco

FRANK103 zei

@kees: bedankt!

@Marco: bedankt!