zaterdag 3 februari 2018

Over sloten en badkamers


Collega Harry, die hier trouwens niet genoemd wil worden, vond het weblog de laatste tijd weinig interessant. Treinen en raceauto's, zo zei hij. Waar blijft toch de badkamer die nu sinds een paar dagen klaar is?En dus plaats ik één sfeerfoto, tevreden blogbezoekers, dat kan toch niet de bedoeling zijn?

Nog minder boeiend is waarschijnlijk het verhaal over buurman Nico waar boeven hebben geprobeerd in te breken rond kerst.De wijkagent die kwam vragen of ik iets bijzonders gezien had wist nog even op te merken dat we hetzelfde slot hadden als Nico, en dat de geoefende crimineel binnen 30 seconden binnen staat.Dus ging ik de volgende dag naar de ijzerhandel om nieuw beslag te kopen en monteren, we hebben liever geen boeven in huis.Nadat het anti kerntrekbeslag gemonteerd was bleek onze sleutel te kort om de deur los te kunnen maken, dus heb ik ook geïnvesteerd in skg*** cilinders.De gedachte is dat de crimineel de huizen uitzoekt waar hij het makkelijkst binnen kan gaan, met zichtbare en onzichtbare beveiliging hopen we dat hij ons huis voorbij gaat.Hachelijk is het!

8 opmerkingen:

francky spruytte zei

Altijd heikel als er ingebroken is.
Je hebt er goed aan gedaan nieuwe sloten te installeren.

FRANK103 zei

@Francky: inbreken geeft een boel rommel en schade, naast het gedoe met verzekering en politie. Dan investeer ik liever in wat preventie!

Ad zei

Extra beveiliging met een ruimte vol modelspoor is natuurlijk altijd een goede zaak. Het is hachelijk om daarop te bezuinigen.

Sjoerd zei

Uiteraard is tentoonstellen van wat er in huis is ook niet goed...

FRANK103 zei

@Ad: ik heb geen waardevolle verzameling, geen bijzondere of dure modellen, het zal de boef veel moeite opleveren de treintjes om te zetten in geld. Die zullen dus niet snel meegenomen worden. Veel interessanter zijn natuurlijk de electrische apparaten die eenieder in huis heeft. Dat maakt iedere woning interessant voor de boef. Maar ik vind het helemaal geen plezierig idee dat een of andere boef door mijn huis loopt, bezuinigen op hang en sluitwerk doe ik niet!

@Sjoerd: bedoel je via dit blog of via een forum? Ik vrees dat je gelijk hebt en dat ik beter met het blog en het forum kan stoppen, al hoop ik dat mijn internetnaam niet makkelijk tot een adres te herleiden is....

Hachelijk is het!

Mirjam Kakelbont zei

Goeie actie van je!
Mijn man heeft ook pas het cilinderslot van onze voordeur vervangen. We hebben altijd nog een extra sterslot (en twee knippen op de deur aan de binnenzijde) maar voorkomen is beter dan genezen. Inbrekers kiezen toch voor het gemakkelijkst te "kraken" huis.
Als ze voor geld komen, ben ik bang dat ik de inbrekers moet helpen zoeken want dat hebben we nauwelijks in huis. Het idee dat een ander aan je spullen zit, bah! Ze hebben eens onze auto gestolen en die is uiteindelijk terug gevonden. Je wil niet weten (ruiken) hoe de binnenkant eruit zag...
Mooie sfeerimpressie van de nieuwe douche *proest*

Renesmurf zei

Ja, ernstig he, dat sloten steeds zwaarder worden, en duurder, omdat er dieven bestaan die hier ook wel weer een oplossing voor weten. Ik vermoed wel eens dat er samengewerkt wordt door de verkopers en de criminelen.

FRANK103 zei

@mirjam: gelukkig zijn ze bij ons nog altijd voorbij gelopen!
Ik vind deze impressie van de badkamer heel goed bij dit blog passen!

@René: de inbrekers worden steeds slimmer waardoor de sloten steeds beter moeten worden. Het is eerder een vicieuze cirkel dan samenwerking.