vrijdag 20 juli 2018

De stamtafel


Dinsdagavond was er weer een stamtafel in Hotel De Rijper Eilanden in De Rijp,een bijeenkomst van voor het grootste deel wat dikkere oudere mannen met een bril.Meeste mannen hebben een tasje bij zich waaruitéén of meerdere doosjes worden getoverd waarin een locomotief verpakt zit.De kenner ziet natuurlijk direct dat het om juweeltjes op wielen gaat!De voorzitter opent de vergadering en heet twee bezoekers uit de regio Utrecht welkom,maar ook Marklin Tim uit de regio Alphen heeft de moeite genomen naar De Rijp te reizen!De bezoeker van dit blog begrijpt vast dat de bijeenkomstvan zo´n verzameling gelijkgestemde mannen uitermate gezellig is,en dat alle aanwezigen vol zitten met wetenswaardigheden die ze graag aan de anderen verkondigen.Uiteraard worden de meegebrachte locomotiefjes ook nauwgezet bestudeerd.En worden de nootjes met een frisdrankje weggespoeld.Veel te snel is het al weer tijd om naar huis te gaan,een gezellige en leerzame avond is weer afgelopen.Hachelijk?

8 opmerkingen:

Sjoerd zei

Ik mis wat, maar ik kan me even niet bedenken wat.

MarcStouten zei

Slotrace auto's natuurlijk.

FRANK103 zei

@Sjoerd: treinen, drank en voedsel, alles lijkt er te zijn!

@Marc: die zijn er inderdaad niet, wat niet onlogisch is op een mannen-met-treinen-bijeenkomst.

Ad Trains zei

Dit soort bijeenkomsten met gelijkgestemden (modelspoorders) moet je toch als een weldaad ervaren. Mensen, die je begrijpen...

francky spruytte zei

Dit doet me een beetje aan de bijeenkomst van de één of andere sekte denken. Heikel ?

FRANK103 zei

@Ad: normaliter zou je zeggen dat het een bijeenkomst is van lieden die op een bepaalde golflengte zitten, in dit geval gaat het om een treinlengte?

@Francky: het is een bijeenkomst van een bepaalde sekte, die van treinenliefhebbers. Ik weet niet of heikel de wagonlading dekt, maak daar maar netelig van! Om niet te zeggen, heel netelig!

Renesmurf zei

nou, dat was vast weer leuk en gezellig! Er zijn ook mensen die elkaar graag binnenshuis opzoeken, moet kunnen!

FRANK103 zei

@Rene: het was inderdaad leuk en gezellig, helaas was het binnen.