maandag 14 december 2020

De depressie


De corona lockdown is nog niet eens begonnen of ik zit al in een blogdip, het vallen van de blaadjes van de bomen, het steeds korter worden van de dagen, 

zelfs het vallen van de naalden van de nieuwe kerstboom in de kofferbak van mijn auto, het is een deprimerend gedoe. 

Eigenlijk wilde ik vandaag foto's plaatsen van de wandelingen van afgelopen weken, met collega's en familie. 

Maar het forum vraagt om foto's van treinen voor de wiki. 

En als ik ergens opgewekt van word en energie uit haal, dan is het van (foto's van) een mooie trein! 

Ik laat ze hier dus graag zien, een beetje wel in de overtuiging 

dat de bezoeker van dit blog ook wild enthousiast verder zapt na de foto's bekeken te hebben. 

Hachelijk?

8 opmerkingen:

Ad zei

Frank, dit is herkenbaar. Maar jij maakt het bespreekbaar. En gelukkig hebben wij deze mooie lichtpuntjes in deze donkere coronadagen voor kerst. Ik voel de inspiratie al boven komen tot het fabrieken van ook een nieuw blogbericht, om al die andere mede modelspoorders een bemoediging te geven in deze dagen van een nieuwe lockdown. Bedankt Frank!

FRANK103 zei

@Ad: ik kijk uit naar jouw nieuwe blogbericht! Gelukkig had mijn vrouw een vooruitziende blik en dit jaar alle niet essentiële aankopen (kerstcadeaus) al voor Sinterklaas gedaan, de lockdown treft ons maar in beperkte mate. Voor veel mensen en vooral de winkeliers zal het wel een (financieel) drama zijn. Over 10 jaar kijken we hier vast hoofdschuddend op terug. Weet je nog?

Sjoerd zei

In ieder geval een jaar om nooit te vergeten, of om snel te vergeten... Dat groene monster op de foto's kan me wel bevallen. Alleen de scenery past er niet bij, behalve die krokodil in de achtergrond...

FRANK103 zei

@Sjoerd: het is een bijzonder jaar! De 118 is een erg fraaie lok, van dik Duits staal en weeg ruim 600 gram. Het origineel is van rond 1935 en is bedoeld als sneltrein locomotief, de bouwserie 103 is hiervan afgeleid. Dat de lok niet erg past bij de moderne 1600 die ook te zien zijn klopt, de 194 past natuurlijk ook niet oo mijn spoorbaan. Gelukkig kan ik me daar niet druk om maken.

Marco Luijken zei

Gewoon jezelf verwennen met mooie aankopen van dit soort prachtige locomotieven. Mooie foto's Frank!!

Groeten, Marco

Suske. zei

Leg voor jezelf maar een grote loc mooi ingepakt onder de kerstboom, als die er tenminste staat anders wordt het heikel.

Mirjam Kakelbont zei

Letterlijk en figuurlijk de donkere dagen voor kerst. En iedereen is corona-moe. Gewoon lief blijven voor jezelf en een geschikt cadeau aanschaffen voor onder de kerstboom. Zeg maar dat ik vind dat je het verdient *proest*
Die wandelfoto's houden we toch wel te goed, hè?

FRANK103 zei

@Marco: ik weet wat er onder de kerstboom ligt!

@Francky: de kerstboom staat hier al een week en de kans is groot dat er een locomotief onder ligt!

@Mirjam: ik verdien zeker een mooie locomotief! Vind ik ook! Al is het dit rare jaar wel wat uit de hand gelopen, met een OBB lok in januari, de Shark en de Husa rond de zomer en dan nu een mooie lok met december. In 1 jaar 4 nieuwe locomotieven is behoorlijk uniek!