woensdag 21 februari 2024

TEEveel treinen


De wandeling met de ene Erik en het knutselen aan de spoorbaan van de andere Erik, we hebben het meestal over de (Zwitserse) spoorbaan. 

(Marklin Re 4/4 IV)

Buiten regent het en we lezen in het plaatselijke (digitale) sufferdje dat de boswachters lieden die van de overstroomde paden af gaan bekeuren (rond 100 euro per overtreding per persoon). 

(Marklin Ae 6/6, het oude model 3650)

Nu het wandelen in het bos zomaar duurder kan worden dan een bezoek aan de treinenwinkel is een aankoop die ons van de straat en uit het bos houdt eigenlijk heel doordacht! 

(Marklin Ae 6/6, nieuwe model met sierstrepen en ronde lampen)

Op de spoorbaan op zolder staan de in Nederland te bewonderen treinen, maar zo nu en dan mogen ook de andere locomotieven de wielen strekken. 

(Marklin Ae 6/6, nieuwe model met sierstrepen en ronde lampen)

Door de beide Erikken zijn deze week de Zwitserse locomotieven aan de beurt. 

(HAG Re 6/6)

Als ik op internet dan een mede hobbyist vind die zijn treinenhobby door zijn leeftijd aan de wilgen gaat hangen, dan ben ik altijd wel geïnteresseerd. 

(Marklin Re460)

Stop je met je hobby als je geen lichamelijke klachten hebt die dat veroorzaken? 

(Marklin 1631 met IC rijtuigen)

De medehobbyist biedt zijn treinen te koop aan, met daaronder een mooie jaren 60 stam TEE rijtuigen. 

(Trix TEE rijtuigen van 28,2 centimeter lengte 1:93,5)

Twee nachten slaap ik er slecht van, vooral de restauratiewagen met de bult wil ik graag op de spoorbaan zien rijden. 

Aangezien de vraagprijs maar iets meer bedraagt dan 1 vervelend gesprek met de boswachter besluit ik tot een aankoop over te gaan. 

(Voor de Trix TEE, erachter de IC)

Vandaag kwamen de TEE rijtuigen binnen 


en vormen een mooie stam naast de iets modernere beige rode intercity rijtuigen. 

Hachelijk?

10 opmerkingen:

Sjoerd zei

Een mooie aankoop, maar ik vrees dat als je in beroep gaat bij die overtreding je die kwijtgescholden krijgt wegens overmacht. Aan de andere kant een te verantwoorde aankoop en geen gedoe.

Suske. zei

Zo kan een mens zijn verzameling aanvullen met treintjes die een andere liefhebber weg doet.

FRANK103 zei

@Sjoerd: ik kan me niet voorstellen dat een boswachter onder normale omstandigheden een boete geeft aan mensen die om een plas heen lopen, ik denk dat er meer aan de hand was. Het is natuurlijk de vraag wat de wandelaars aan de krant verteld hebben, dat hoeft miet de waarheid te zijn geweest. En inderdaad, ik had toch wel deze mooie rijtuigen gekocht, voor 30 euro per stikvindt je deze niet snel.

@Francky: eigenlijk help ik iemand zijn verzameling uit te dunnen. Nobel werk dus!

Anoniem zei

Een blog om van te smullen, en dat nog wel zonder lekkers.
Zoveel Zwitsers zien we graag.
De argumentatie waarom het zeer verantwoord is om de wagons af te halen , inplaats van met mij te gaan zwemmen, krijg ik geen speld tussen.
De wagons achter een van je 1200 locs zien er mooi uit.

Ad zei

Wandelen en modelspoor, ze houden de menselijke geest scherp en kritisch. Zo kom je soms tot de conclusie dat de verzameling moet worden uitgedund. En een ander denkt; bij mij kan er nog wel wat materieel bij. 't Is maar hoe je het bekijkt. Ik ben momenteel ook mijn verzameling wat aan het uitdunnen via Marktplaats; maar nog niet erg succesvol.

FRANK103 zei

@Erik: de TEE reed tot Amsterdam en past dus goed achter een 1200.

@Ad: voor de huidige spoortafel heb ik teveel materieel, en eerlijk gezegd heb ik meer locomotieven dan die er ooit op een spoorbaan zullen passen. De modelspoorhobby is voor iedereen verschillend, ik ben altijd een verzamelaar van locomotieven geweest, goederen- en personenwagens en rails had ik nooit veel van. Door de huidige spoortafel heb ik meer wagens en rails gekocht, maar het draait bij mij toch om de locomotieven. Van goederenwagens en rijtuigen heb ik wel eea dat ik probleemloos kan verkopen, van de locomotieven zijn er maar een paar waar ik afscheid van wil nemen. Ik heb rond 2002 een groot deel van mijn gelijkstroommateriaal (koplopers van lima etc) ingeruild tegen een marklin startset. Voorlopig heb ik geen plannen iets te verkopen.

Mirjam Kakelbont zei

Even maakte ik me zorgen om je geestelijk welzijn. Het kan toch niet zo hachelijk zijn dat Frank-103 te veel treinen heeft? Gelukkig, je blijft ze aanschaffen. Stilstand is achteruitgang, alleen bij de NS hebben ze dat nog niet door. Die groene loc staat er vanwege de boswachters, neem ik aan? Rare snuiters om wandelaars te bekeuren wanneer die overstroomde paden omzeilen. Zoek een oplossing: verstrek lieslaarzen! Die treinaankoop is bijna voor niets. Prijs je rijk (-:

FRANK103 zei

@Mirjam: dat geestelijk welzijn, daar twijfelt de familie ook wel aan als ik wel weer een aankoop heb gedaan. Maar de Nederlandse economie moet gesteund worden! Die lieslaarzen, daar ga ik niet voor, die zijn me te primitief. Straks wordt ik uitgemaakt voor visser, of voor Volendammer, als ik er ook nog bij zing. Nee, een boot met een buitenboordmotor lijkt mij veel beter. Uiteraard met bijbehorende Landrover en tandem-asser, het slepen van zo’n boot over bospaden is anders een te zware opgave. Als ik hier dan tijdens het eten voorstel om de gezinsauto in te ruilen voor een Landrover, dan beginnen ze meteen weer over dat geestelijke welzijn. Hachelijk?

Noortje zei

Dat van dat bekeuren van die mensen die op het ruiterpad liepen vond ik ook een vreemd verhaal.
Je moet je geld toch aan iets besteden en als treinen dan je hobby is is er niets mis mee.

FRANK103 zei

@Noortje: mijn broer is ook aangehouden door een boswachter maar heeft geen bekeuring gekregen. Misschien is het toch hoe je de boswachter te woord staat, de goede man doet ook maar zijn werk. Ik ga nu wel minder naar het bos.