dinsdag 28 mei 2024

De Back to the future - reclamelok


De weken vliegen voorbij en als ik 's avonds in de tuin kan zitten (met een goed boek) dan doe ik dat, 

(Wesp in Amsterdam CS)

op de werkkamer achter de PC zitten heeft deze weken een lage prioriteit. 

(Spoor 2 is afgesloten ivm onderhoud)

De bijna boeiende berichten over Rijswijk (was in januari), diverse boswandelingen, 

(Fietsen naar Sloterdijk)

een raceavond in het Souterrain, een treinendag in Wuppertal, 

(Internationale trein bestaande uit SBB rijtuigen)

ik kom er gewoon niet aan toe. 

Gistermorgen had ik een mooie reclamelok gespot 

in de Amsterdamse Westhavens en vanavond regende het, 

ik had dus even de tijd om iets op het blog te plaatsen. En op het 3railforum. 

Ik heb gekozen voor een bericht over die fraaie reclamelok, 

vooral omdat ik die niet wil vergeten te plaatsen op het blog. 

Hachelijk?

7 opmerkingen:

Ad zei

Zeker hachelijk; ik dat in eerste instantie te maken te hebben met een z.g.n. " weblogkoppen-blog" te maken te hebben! We hebben je zeker gemist. Met een goed boek in de tuin; dat doe je zeker onder een afdak of onder een regenbestendig scherm? Mij is het de laatste tijd niet gelukt. Een geluk bij een ongeluk is dat door de vele regen het modelspoorseizoen drastisch is verlengd Elk nadeel eb z'n voordeel zullen we maar denken.

Sjoerd zei

Het had wel wat positiever gekend. Ik bedoel die reclame uiteraard. Ik vind het maar somber. En ach, ik weet niet in welk land jij woont, maar hier zijn maar erg weinig dagen geweest dat ik buiten kon zitten.

Suske. zei

Hopelijk wordt het weer zo goed dat we met een boek in de tuin kunnen zitten. Nu zou ik kleddernat worden en dat boek ook. Da's pas heikel.

FRANK103 zei

@Ad: hier langs de kust van Noord Holland regent het minder dan in het zuiden en oosten van het land, maar op het plaatje van het Knmi blijkt het hier ook gewoon heel nat te zijn geweest. Voor het gevoel waaien de buien over richting Purmerend en Hoorn. Maar een afdakje hebben we hier niet, als het regent dan word ik gewoon nat!

@Sjoerd: het weer in Limburg lijkt niet op dat aan de kust in Noord Holland, zomers is het hier door de koude Noordzee koeler en in de winter is het hier door de dan warme zee een stuk warmer, door de hardere zeewind waaien buien over richting Purmerend, Hoorn en Almere. Als er in de winter een mooie laag sneeuw ligt in Limburg heeft het hier iets geregend, als ze in Friesland en in het Oosten kunnen schaatsen ligt er hier geen centimeter ijs, in mei zijn hier geen rivieren die kunnen overstromen en in de zomer is het hier echt koeler. Op internet is daar genoeg over te vinden! https://www.weeronline.nl/nieuws/de-5-natste-provincies-van-nederland
Mbt de reclamelok, ik vraag me wel vaker af wat het doel is van de reclame, wie wil je ermee bereiken en wegen de baten op tegen de kosten? En bij een vervuilde lok is de reclame helemaal niet meer te zien.

@Suske: het is hier naar verhouding misschien droger en zonniger dan meer naar het zuiden (België), ook gebruik ik graag de app buienalarm, zodat ik de buien kan ontwijken. Maar ik heb afgelopen maanden al meerdere lange wandelingen en fietstochten gemaakt, zonder noemenswaardige regenbuien.

MarcStouten zei

Hachelijk als je zoveel hobbies hebt. Fietsen lopen, lezen, treinen en racen met de auto's. En daarover wilt bloggen! In ieder geval geniet je er van!

Mirjam Kakelbont zei

De wesp zag ik vorig weekend (op de fiets) voor het eerst rijden. Ik vond 'm mooi om te zien. Maar hij kan niet op tegen de reclamelok. Die ziet er uitermate hachelijk uit. Op je werkkamer achter de pc zitten, levert geen mooie plaatjes op. De bijna boeiende berichten over Rijswijk, hahaha. Da's pas hachelijk.

FRANK103 zei

@Marc: eigenlijk heb ik nog meer dingen die ik leuk vind, maar je moet keuzes maken!

@Mirjam: die wesp heeft wel wat, ik vind hem geslaagd! Ik ga Rijswijk plaatsen, gewoon omdat het kan.