zaterdag 1 april 2006

Koopjes

Het is zaterdag en Wijnand in Hoorn heeft uitverkoop met wel kortingen tot 40% (en hij heeft me persoonlijk ervan overtuigd dat het geen grap is). Bij Harlaar in Badhoevedorp staan er het hele jaar door koopjes op me te wachten. En vandaag was er alle tijd om bij een van beide langs te gaan want Madelon moest langdurig naar de kapper. Dat was lastig. Hoorn? Er stonden diverse auto's op internet aangeboden, maar geen die me aansprak. En eigenlijk moet ik een rondeteller en een betere (electronische) regelaar hebben. Dan naar Harlaar? Het probleem met autootjes, op een gegeven ogenblik heb je er (genoeg of zelfs) teveel, gaat niet op voor treinen. Lastig uitleggen voor liefhebbers van autootjes, maar niet voor liefhebbers van treinen. Neef Erik, heb ik gelijk? En dan nog in het achterhoofd meenemen dat de gemiddelde trein 200 keer zo degelijk is als een autootje. Twijfel twijfel.
Ondertussen komt Madelon fris gekapt met een nieuw kleurtje terug (ze wil niet op de foto). Madelon neemt de aanwezige minderjarigen mee naar haar moeder, die nu al 5 weken in het ziekenhuis de boel onveilig maakt, en ik ga naar W. om een leuke film voor vanavond te scoren, om samen met Lisanne te kijken. Ik slaag ook nog voor een onnodige uitbreiding van de CD collectie en was daarna nog even de auto. En zo is de zaterdag weer nuttig besteed! Speciaal voor Martine heeft Lisanne haar hondje gezet bij nr. 13 mijn lieve kleine hond. (Foto's: met Olympus en de tekst over aantallen treinen is GEEN, ik herhaal: GEEN 1 april grap!)

2 opmerkingen:

John zei

Ik miste je vanmiddag al bij Wijnand. Niet alle aanbiedingen stonden overigens op de site, dus het kan zijn dat je iets gemist hebt. Ik heb de nieuwe Ninco Mosler gekocht, woensdag zal ik hem meenemen.
Met je theorie over raceautootjes ben ik het overigens niet helemaal eens, genoeg bestaat niet volgens mij.

Anoniem zei

Je hebt helemaal gelijk, neef. De firma Märklin en consorten doen hun stinkende best de hobby interessant (en onbetaalbaar) te houden.

Ik doe nu al zo'n 5 jaar mijn best uitsluitend alle groene Duitse locs te verzamelen, en zelfs dat is al lastig...

Neef E. te B.