zaterdag 1 juli 2006

Over fetenswaren

Met Jack the Slipper (niet fictief) heb ik gisteravond enkele mailtjes uitgewisseld over een gezamelijke hobbie. Gezamelijk? Bedoel je het racebaangebeuren, het internetten of het proeven van culinaire hoogstandjes (lees: kweken van een beperkt overgewicht)?
Nee, gisteravond ging het over fotografie.
Ik heb toch een aantal fototoestellen in mijn bezit gehad. In het begin afdankertjes van m'n vader (een echte Kodak ritsrats, een Ricoh r35?), dan van m'n krantenwijk een Practica Mtl3 met extra lenzen (met schroefdraad), en dan bij m'n eerste baan een Pentax Me Super. Om beschadiging van de Me super te voorkomen (in de achtbaan) heb ik een 2e body gekocht, een Pentax Me. Diverse lenzen erbij, flitser, motordrive. Alles zeer naar wens. Dan is Madelon103 in verwachting van Lisanne en beseffen we dat een autofocus toestel waarschijnlijk een goede investering is. Gezien de mooie foto's van schoonmoeder Lilian wordt het een Minolta Dynax 7xi. Natuurlijk met extra lens en flitser. Dan breekt het digitale tijdperk aan, en lang besluiten we de foto's maar op CD te laten zetten door het Kruidvat. Vorig jaar zomer hebben we toch de knoop maar doorgehakt en een Olympus 300C, een compactcamera gekocht.

Door de afdrukvertraging en slechte foto's binnen (zeer beperkt bereik van de flitser), het stoppen van Minolta met het maken van camera's, is het besluit dan toch snel genomen: een digitale spiegelreflex, de Minolta 5d. En Jack? Die heeft een Nikon d50, net als de familie B. Jack heeft een Sigma 18-200 terwijl de familie B uit het verleden nog een koffer vol lenzen bezit. Waar gaat dit verhaal naar toe? Naast de diverse racebaansites zie ik Jack dus ook terug op een fotoforum. Met diverse fraaie foto's (zie de links bij het Foek weblog).

En ik? Ik gebruik mijn kostbare digitale optische meesterwerkjes voor het maken van fetenswaren. En fetenswaren, dat zijn foto's van etenswaren. Probeer dan nog maar eens aan iemand uit te leggen dat het niveau van dit weblog nog dieper kan zinken...... (foto's: met Olympus van de maaltijd bij de familie B vanavond).

5 opmerkingen:

Jacko zei

Hooguit dat het op zo'n bollende buik moeilijk scherpstellen is denk ik zo...?

Jacko zei

KLOPT!

mooi maar lastig werk.

Frank, je linkenlijst is weg....?

JeeWee zei

Ik ben blij dat die oninteressante tekst wordt afgewisseld met leuke foto's!!! Hulde aan de weblogger.
Als mijn vrouw vraagt wat ik wil eten , kijk ik altijd even op de weblog voor inspiratie!

Anoniem zei

Kip Madres is onze tip van de dag

FRANK103 zei

Bouwe: de dikke buik, die lukte me nog wel: de 28 mm groothoek erop en klikken maar. Het ging meer om wat eruit kwam. In het begin nog steeds geen probleem, maar als ze eenmaal kunnen lopen, dan blijf je maar scherpstellen. Ik geef het toe, een stuk touw of ducktape was goedkoper geweest.
Enne, buuv An bedoelt Madras, maar ze tiept een beetje onduidelijk.