woensdag 20 december 2006

Over wetten

Zoals ik een paar dagen terug al zei, sommige 'wetten' zijn soms heel hinderlijk. Over de zwaartekracht: ik bespaar jullie een foto van kroket op mijn jas (ja, dat wordt weer een paar dagen terug bladeren).
Het afnemend nut: ijsje 20 op een zonnige middag is minder smakelijk dan ijsje nummer 1.
En over elke euro maar 1 keer kunnen uitgeven, ook héél vervelend.
Waar gaat het nu weer om (zucht)? Jack heeft een regelaar voor de racebaan in de aanbieding. Voor 125 eurootjes (ik krijg daarop een vrienden- en kennissenkorting). Maar ik was ook gebeld door Totaltrain. Het was niet mijn digitale hijskraan (zie foto) die ik op kon halen, maar een clubwagon (alleen op verzoek plaats ik hier een foto). Die digitale hijskraan zit er wel aan te komen (Roel Beems van Totaltrain vertelde er 6 binnen te hebben gekregen van de bestelde 300) en leidt tot een uitgave van ongeveer 85 euro.
Ja, en zo'n snelle regelaar schept verwachtingen. Als je met een geleende regelaar de poedelprijs haalt, ach, wie kon iets anders verwachten? Maar sta ik volgende week aan de racetafel van MJ (zie zijn weblog) met een snelle regelaar en rij ik dan achteraan, tja, dat is minder. Dan helpt hard tegen de tafel stoten niet (deed het wel altijd met Monopoly of Risk) of Benco op de baan strooien (er reed niets meer op de Darc van GastheerG).
En zo leidt het maar 1 keer uit kunnen geven van een euro tot het maken van keuzes waarbij het (afnemend) nut een belangrijke rol speelt. Maar nu eerst een bakkie koffie.... Met melk en suiker?

18 opmerkingen:

Kliko Green zei

Verzoek.

Anoniem zei

Ik kan sterk aanbevelen de digitale hijskraan aan te schaffen.

Toegegeven: enig eigenbelang is mij bij dit advies niet vreemd: dan maak ik bij MJ ook nog een kans!

FRANK103 zei

Hahaha die Kliko, foto komt binnenkort (moet ik eerst maken). Ik baal er nu een beetje van dat ik afgelopen zaterdag niet een paar VAM wagens heb meegenomen. Had je vast aangesproken! Volgende beurs is gelukkig al weer in januari.....
@Henk: die hijskraan staat al sinds begin dit jaar in bestelling, zodra Marklin uitlevert moet ik afnemen. Dan natuurlijk ook een beschrijving, want ik betaal niet zomaar 85 euro voor een hijskraantje!

Madelon zei

Maar hoeveel verjaars-/kerst-/nieuwjaarskadootjes heb je nu al voor jezelf uitgezocht/aangeschaft?

FRANK103 zei

Bedoel je voor de feestdagen en verjaardag in 2006 of bedoel je ook voor 2007 en later?

Gerard van Dongen zei

Als Jack iets in de aanbieding heeft is het oppassen geblazen!

MJ zei

Koop die trein maar, misschien ga je daar de 28ste nog sneller mee op onze baan:P Succes!:P

Anoniem zei

Een originele handgemaakte Race-Jan regelaar of een massaprodukt dat door uitgebuite Chinese kleine kindertjes in elkaar gezet wordt? In zo'n geval zou ik absoluut geen moeite mee hebben om eens macrobiotisch mileubewust kindvriendelijk bezig te zijn. Steun de Friese staartklok.

Jacko zei

Een RJ......

FRANK103 zei

Dnk dan ook eens aan al die Chinede kindertjes die werkeloos zijn omdat ik de door hen geproduceerde artikelen niet wil afnemen. Hongerige gezichtjes. Stort nu 85 euro op giro 555 voedt de chineesjes..

Anoniem zei

Het was een vraag aan Frank, Jack. ;) Ik probeer hem niet om te praten, hij moet zelf de keuze maken tussen het mooie stuk Heerenveense huisvlijt of een bami lok uit een Chinese dwangarbeidersfabriek.

Anoniem zei

Die Chinese kindertjes moeten ook werkeloos zijn. Het enige werk dat ze moeten doen is het huiswerk van school, waar ze nu niet heen kunnen. Of een Slot.it of Scalextric in elkaar zetten, maar dan alleen als ze het zelf willen. Een beetje als een krantenwijk hier. ;)

Jacko zei

Jullie hebt allemal gelijk. Heb Frank zojuist een meel gestuurd.

@ Gerard, moet ik de oppas opblazen??

FRANK103 zei

Hee Jack, je wilt toch niet zeggen dat je je hier door iemand laat beïnvloeden toch? Voor je het weet laat ik de Frank103 moderator zijn werk doen en gaan jullie allemaal in DE BAN. Ook al kan ik niemand in de ban doen. Maar goed, denk inderdaad aan die arme Poolse vrouwen die de broodwinning door de neus geboord wordt (Märklin wordt voornamelijk in Duitsland en voormalig Oostblok geproduceerd, een van de redenen dat het concern vrijwel failliet was).

Mike Hammer zei

Hij 103 kan zijn trein al niet eens in de baan houden zoals afgelopen week bij zuidoost pijnlijk bekend werd dus die regelaar wordt al helemaal niks ik zou toch voor de hijskraan gaan kan je al die gechraste wrakken van de weg takelen die je er zelf geparkeerd hebt. In ieder geval prettige feestdagen en vrede op de treinbaan of het circuit.
Het is hagelslag met kalkoen dit jaar.

Mike Hammer zei

Marklin wordt gewoon op zolderkamertjes in het pitoreske assendelft in elkaar gevlanst. Dus die ilussie van die poolse vrouwtjes is hierij ontkracht.

Mike Hammer zei

Heb je je sneakers deze week nog aan gehad of is dat het zoveelste goede voornemen voor het nieuwe jaar. Je kan natuurlijk ook opslag vragen bij je ega.

Madelon zei

Vragen staat vrij.
En Nee heb je, Ja kun je krijgen. Of niet.
Eerst maar eens afwachten wat 103 allemaal voor zijn verjaardag heeft gekocht...!