woensdag 24 januari 2007

Een fonsopkomst

Een fonsopkomst is een foto van een zonsopkomst. Eerst (de reservekopie) bewerken in GIMP (freeware), dan nog eens wat klooien in Picassa. De 'flares' bijvoorbeeld, komen uit Gimp. En de extreme kleuren uit Picassa. Ja: het IS hachelijk!
Toch maar eens een boek fotosjoppu voor dummies kopen! En niet zo'n ander fotoboek met van die natuurlandschappen. En goede interviews. Autoweek? Posted by Picasa

9 opmerkingen:

Anoniem zei

goed voorbeeld doet volgen zien ik wel weer.....;-)

Anoniem zei

ik vind dat mensen dingen zo moeten fotgraferen zoals ze zijn, niks bewerken, dat geeft een verkeerd wereldbeeld.

Gerard van Dongen zei

@rene: als het om nieuws en docu foto´s gaat heb je helemaal gelijk.
Maar als het gewoon om een mooi plaatje gaat? Maakt mij nou uit wat er aan een plaatje geprutst is. Als het maar een lekker plaatje is!

FRANK103 zei

Ach, wat voor wereldbeeld heb je het over? Die van mijn collega Rob met zijn
-35 (=zeer slechtziend), of die waarbij we ons druk maken om het opknopen van een paar zware criminelen (Saddam H en consorten) waarbij al enkele honderdduizenden burgers en duizenden Amerikaanse en Iraakse militairen inmiddels ook het loodje gelegd hebben, en waar ik niemand over hoor? En waar we ons in Nederland vooral druk maken om de maandelijkse bijschrijving van werkgever of uitkeringsinstantie omdat je natuurlijk niet zonder digitale spiegelreflex, pleestation 3 of dvd recorder met 250GB harde schijf overleven kunt. Dan mag een beetje kleur van mij best! (En een flare ook).

Anoniem zei

Kijk uit !!!!!!!


ik voel hier een beetje zin in de onzin komen, dit lijkt mij niet het doel van deze site......

FRANK103 zei

@ Anoniem: je hebt gelijk! Stom stom stom. Maar ik heb al een nieuw bericht in voorbereiding: de dalende lijn wordt weer ingezet!

Labradoedel zei

Nice pictures Frank! Ik zou zulke foto's ook wel willen maken, maar ja ik zit al vóór zonsopkomst in de trein naar het werk.......

Damduin zei

Een fonsopkomst, dat verzin je niet!

FRANK103 zei

@Damduin: ja hoor, hoef ik geen moeite voor te doen! Foto is geheel verklooit maar past daardoor goed op het weblog. Het is een gave!