dinsdag 1 mei 2007

Metro over racebanen

In de Metro van vandaag (editie Rotterdam) stond een artikel van Chris Crauwels. Natuurlijk typ ik dat even over voor jullie:
"Move your ass! Metro's Chris Crauwels tries racen op afstand

Prachtige staaltjes racen op racebaan

Groen. De spanning is voelbaar en de adrenaline giert door je aderen. Langzaam springen een voor een de vijf stoplichten op groen. Als de vijfde groen kleurt , is het vol gas. Niet in echte raceauto's, maar in op afstand bestuurbare miniatuurauto's in het racebaancentrum van Tom Kleij, achterin zijn speelgoedwinkel Harlekeijn in de Rotterdamse Hoogstraat. Op raceavonden is de ingang aan de achterzijde van het pand aan de 1e Goudse Wagenhof.
Het racegevoel maakte zich van mij meester toen ik met topsnelheden van boven de 30 kilometer per uur over de ruim 25 meter lange baan racete. De echte topracerblijft in een vliegende ronde onder de magische grens van 5 seconden, ik werkte mijn snelste ronde af in 5,882 seconden. Geen slecht persoonlijk baanrecord voor een rookie. Manhaftig probeerde ik aan te haken bij de overige racers, wat vele prachtige staaltjes racegeweld als slipstreamen, uitremmen en inhalen opleverde. Hoogtepunten in een avond vol tegenslagen. Het racen en de racegeluiden waren geweldig, maar en groo aantal crashes, hoewel spectaculair om te zien, waarbij ik soms andere bolides van de baan ramde, gooiden roet in het eten.

Bijtijds remmen voor een bocht en exact, op de centimeter nauwkeurig, op het juiste punt in diezelfde bocht weer gas geven om op de rechte stukken topsnelheden te kunnen halen is de essentie van het racen op een racebaan. Door mijn superaanvallende Jacques Villeneuve-achtige rijstijl, wilde ik een wanhopige poging om nog een paar duizendste seconden te winnen, nog wel eens een letterlijk vliegende ronde neerzetten met megaklappers en flink wat schade als kapotte vleugels tot gevolg. Het was daarom geen pech of toeval dat ik in alle 16 races van 10 ronden die we met zijn vijven raceten, geen enkele keer als glorieuze winnaar het zwart wit geblokt passeerde.

Ook racen? Surf naar www.harlekijnrotterdam.nl of bel 010-452.66.91."
Om de informatieve waarde van dit bericht te compenseren toon ik uiteraard wat stuitende foto's, met de Olympus.

7 opmerkingen:

Angelique1966 zei

is dat nou het doikie bij Krommeniedoik?

Anoniem zei

Rooteerdam is mij even iets te ver weg...

FRANK103 zei

Nee, het is richting Heemskerk

FRANK103 zei

En dat was het antwoord op An, voor Brillie: in Driebergen zit ook een club en in Kampen. Ze vinden het allemaal leuk als je eens langs komt met je Porsche! Ehh, om te racen dan!

Jacko zei

Ziet ik daar Finger 2 langs de baan staan??

John zei

Ja, die foto is gemaakt op de besloten open dag bij MTRC Wormer.

Angelique1966 zei

het andere doikie dus