woensdag 21 mei 2008

Over top-topsport

Normaal belicht ik hier van mijn wekelijkse activiteiten die activiteiten waarvan ik denk dat ze voor jullie nog enigszins lezenswaardig zijn. Van de andere activiteiten heb ik vaak iets waarvan ik denk: daar ga ik jullie niet mee lastig vallen. Denk bijvoorbeeld aan wat patat satésaus met de stoelgang doet! Maar één van de andere activiteiten ga ik nu wel noemen: ik voetbal in het park. Iedere week hetzelfde park, zelfde tijd. In de zomermaanden 2 keer per week. Ik weet van de meesten niet wat ze doen en waar ze vandaan komen. Ik weet alleen hun voornaam. Ieder kwartaal lapt iedereen een euro voor de bal en iemand heeft ooit paaltjes gemaakt. Natuurlijk gaat het om de sportiviteit, iemand een schop geven dat kan niet! En 2 keer in de week vertel ik dus mijn kamergenoot Peter (wil hier niet genoemd worden) over mijn voetbalesapades. Nu vindt Peter voetbal ook leuk en houdt hij ook niet zo van 'club'verplichtingen, dus hij wil wel een keer meedoen. Sterker nog, hij heeft zelfs schoenen gekocht (en scheenbeschermers, want hij twijfelt aan mijn sportiviteit). Misschien komt zaterdag zijn eerste wedstrijd. Hachelijk?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Ik vind voetbal niets aan. Dan kies ik toch maar voor een diarace.

Ik weet het .... hahahachelijke zaak.

Anoniem zei

Frank, je kunt altijd nog foto's van het voetballen gaan maken. Wel zo veilig voor Peter :-)

FRANK103 zei

@Brillie: zolang als ik me voor de geest kan halen heb ik gevoetbald, altijd op bedenkelijk niveau en niet altijd met plezier, maar ik vind het nog altijd een leuk spel!

@Gert: ga ik doen!

Angelique1966 zei

wat een mooie minisamenleving: ieder lapt een euro (voor een cadeau voor de juffen wordt al 3 euro gevraagd) en verder is sportiviteit het belangrijkste. daarnaast maakt het niet uit wat je afkomst is, iedereen is welkom, voetbal is wat men bindt...
Ik raak ontroerd, wat een mooi verhaal....die bloem op dat mooie behang, maakt het helemaal af.
Chapeau

Anoniem zei

Ik ben meestal wel geintereseert in wat de mensen doen en bezighoudt.

maar met ze gaan voetballen zit er toch echt niet in, ik moet er niet aan denken zeg.

FRANK103 zei

@An: zo simpel kan het zijn!

@René: het is dan ook volledig op vrijwillige basis!