maandag 26 januari 2009

Appeltaarttwitter

John, die hier niet genoemd wil worden, kan uitstekend appeltaart bakken. Moet ik ook kunnen, dacht ik dan. Afgelopen zaterdag heb ik de stoute schoenen aangetrokken en de benodigdheden voor het maken van een appeltaart gekocht: een pak Honig appeltaartmix, rozijnen, kaneel, appels en boter. Suiker en een ei had ik nog. Zaterdagavond om 21.00 was het zover, met het pak (met gebruiksaanwijzing) in de hand hebben we de benodigde handelingen in de op het pak vermelde volgorde uitgevoerd. Oven voorverwarmen, boter met de mixer behandelen. Appels snijden en kaneel toevoegen. En dan alles in het bakblik werpen en die in de inmiddels al weer afgekoelde oven plaatsen. Het is dan 22.15 en Studio Sport roept. Gelukkig wint AZ weer makkelijk en na nog meer gevoetbal is het 23.15, de magnetron roept ons! De appeltaart ziet er uitstekend uit en om 23.45 (half uur afkoelen volgens de gebruiksaanwijzing) nemen we de eerst hap: heerlijk! Omdat zondagochtend de taart zo snel naar binnen werd gewerkt heb ik geen foto's van het eindproduct. Komend weekend moet ik dus wel weer een appeltaart produceren. Hachelijk?

6 opmerkingen:

Anoniem zei

Appeltaart, das lekker, kwarktaart ook wel!
Dat moet niet te vaak, het moet wel speciaal blijven.

Anoniem zei

En hoe maak je de slagroom?

Anoniem zei

hoe lang mot een megane in de oven??

FRANK103 zei

@René: teveel is nooit goed en dat geldt zelfs voor appeltaart en treinen!

@Brillie: ik eet zelf geen slagroom, maar die komt normaliter uit een spuitbus. Maar de lekkerste slagroom klop je natuurlijk zelf!

@Gerard: tot ie gaar is!

FRANK103 zei
Deze reactie is verwijderd door de auteur.
Anoniem zei

Heer Frank,
U bent een heerlijk man.
De Drs.