zaterdag 22 augustus 2009

Het weeralarm

Voor donderdag stond een uurtje foto's maken bij Schiphol in de planning.
weeralarm
Het weeralarm zorgde er echter voor dat we niet naar Schiphol zijn gegaan. Helaas geen foto's van vliegtuigen in de regen dus.

weeralarm

Belangrijkste overweging was de kans dat je, lopend op het fietspad in het open weiland naast de landingsbaan, geraakt wordt door de bliksem.

weeralarm

Natuurlijk heb ik wel een paar foto's van de vaas gemaakt. Rond 19.00 zijn de grijze foto's gemaakt, om 21.00 was de lucht helemaal opgeklaard en heb ik de ondergaande zon foto's gemaakt.

weeralarm

Een aantal bezoekers die niet op dit blog reageert heeft wel een mening over mijn foto's.

weeralarm

Bijvoorbeeld die van 2 berichten terug, de twee kruisende vliegtuigen. Bizar vinden ze die. En die foto is, zoals de meeste foto's hier, niet gesjopt.

weeralarm

Hachelijk?

8 opmerkingen:

Renesmurf zei

Ik hou helemaal niet van shoppen!
En niet van slecht weer.

Gert zei

In mijn woonplaats was het om 21:00 uur helemaal donker op een enkele flits van een "diehard fotograaf" gevolgd door een aantal harde klappen. Daarna een harde regenbui en ook dezelfde fotograaf bleef actief. Ben er alleen nog niet achter waar de fotograaf vloog.....

www.brillie.nl zei

Ik vlieg graag, en vaar ook graag. Maar zo dicht over mijn landgoed wil ik ze niet zien. Vreemd he?

Drs. Johan Arendt Happolati zei

Heer Frank-103,
Waar bazelt U eigenlijk over? Hier, op nauwelijks enkele kilometers afstand van uw woonst, was er helemaal geen 'weeralarm'. Wat is dat trouwens, een 'weeralarm'? Als er hier in Belgenland onweer dreigt, of storm, of hagel- of blikseminslag, nou, dan trekken wij gewoon de deur van ons huisje dicht en gaan gezellig met een versnapering en een verfrissing voor de verrekijk zitten turen.
Much Ado About Nothing, als U mij vraagt.
Uw eigenste,
Drs.

FRANK103 zei

@René: naar modeltreinen, racebaanauto's, boeken, electrich gereedschap en stereo apparatuur mag ik altijd heel graag kijken hoor, dan is een uurtje shoppen niet veel! Maar klerenwinkels heten niet voor niets klerewinkels!

@Gert: was dat Thor op zijn strijdwagen, met zijn nieuwe spiegelreflex?

@Brillie: ik kan ze vanuit mijn tuin vrij goed zien, zoals je op de foto's kan zien!

@drs: het KNMI (weerinstituut) of de ANWB waarschuwt ons om thuis te blijven, reizen is hachelijk gezien de wind, regen of sneeuw oid. Naar buiten kijken is dan te eenvoudig!

www.brillie.nl zei

Alweer op vakantie?

Boy zei

Hoi Frank,

Mooie 'luchten'. Leuk dat je dochter met je mee wilde fietsen. Dat zijn de mooie 'vader-kind-dingen' van het leven, als je begrijpt wat ik bedoel.

Een fijne dag morgen en tot donderdag,
Boy

FRANK103 zei

@Brillie: nee hoor, alleen een beetje een blogdip.

@Boy: bedankt, ja, ik vind het ook leuk dat ze mee wil fietsen. Spreek je donderdag!